Fenerbahçe, Galatasaray derbisi öncesinde büyük önem taşıyan maçta Malatya engelini 3-1'le aştı ve dev maç öncesi moral buldu.

Fenerbahçe, sahasındaki mücadeleye fırtına gibi bir başlangıç yaptı ve 4. dakikada öne geçti. Sağ kanatta hareketlenen Dirar'ın ceza sahasına yaptığı ortada, arka direkte iyi yükselen Ozan Tufan'ın kafa vuruşunda top filelerle buluştu. Bu golün hemen ardından sarı lacivertliler farkı ikiye çıkardı. Evkur Yeni Malatyaspor savunmasının yaptığı hata sonucu topla buluşan Valbuena, pasını ceza alanına hareketlenen Giuliano'ya verdi. Brezilyalı oyuncunun ceza sahası yaptığı plaseyle fark ikiye çıktı. Giuliano böylece bu sezonki 3. golüne imza atmış oldu.

Kontrolü elden bırakmayan Fenerbahçe, 28. dakikada farkı üçe çıkardı. Dirar pasını sol kanatta hareketlenen Hasan Ali'ye verdi. Hasan Ali, Dirar'dan aldığı pası tekrar aynı oyucuya çıkardı. Ardından savunma araya girdi. Seken topu önünde bulan Hasan Ali'in yaptığı vuruşta top bir kez daha ağlara gitti. Hasan Ali böylece Kasım 2015'den bu yana ilk golüne imza atmış oldu.