PSG EZDİ GEÇTİ, REKORU KIRDI!

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Celtic'i ağırlayan Paris Saint-Germain, rakibini 7-1 gibi tarihi bir skorla devirmeyi başardı.

Fransız devi bu galibiyetle gruptan lider olarak çıkmayı garantilerken, grup aşamalarındaki gol sayısını da 24'e yükselterek Borussia Dortmund'un gruplardaki 21 gollük rekorunu kırdı.

Ev sahibi ekip maçın 1. dakikasında Moussa Dembele'nin golüyle yenik duruma düşse de Neymar (2), Cavani (2), Mbappe, Verratti ve Dani Alves'in golleriyle sahadan 7-1 galip ayrıldı.

Paris Saint-Germain puanını 15'e yükselterek grup liderliğini garantilerken, Celtic ise 3 puanda kaldı.

Şampiyonlar Ligi'nde dünün sonuçları: 
 

BAYERN MÜNİH İKİNCİ YARIDA GÜLDÜ


 

Gruptaki diğer maçta ise Anderlecht'e konuk olan Bayern Münih, rakibini 2-1'lik skorla devirerek grup ikinciliğini garantiledi.

İlk yarısı golsüz eşitlikle geçilen maçta Bayern Münih'e galibiyeti getiren goller 51. dakikada Robert Lewandoski, 77. dakikada da Corentin Tolisso'dan geldi.

Anderlecht'in tek golünü ise 63. dakikada Sofiane Hanni kaydetti.

Bayern Münih bu galibiyetle 12 puana yükselerek gruptan ikinci olarak çıkmaya hak kazanırken, Anderlecht ise 5. maçında da puanla tanışamadı.

CHELSEA KARABAĞ'I EVİNDE AVLADI

C Grubu'ndaki mücadelede Chelsea, Karabağ'ı deplasmanda 4-0 yenerek bitime bir maç kala adını son 16 turuna yazdırdı.

ATLETİCO MADRİD GRİEZMANN VE GAMEİRO İLE UMUT BULDU

Grubun diğer karşılaşmasında ise tur umudunu ayakta tutmak isteyen Atletico Madrid, seyircisi önünde çıktığı Roma maçını, Griezmann ve Gameiro'nun golleriyle 2-0 kazandı.

JUVENTUS VE BARCELONA 1'er PUANA RAZI OLDU

D Grubu'nun iddialı ekipleri Juventus ile Barcelona'nın karşılaşması 0-0 bitince Barcelona, son 16 turuna yükselmeyi garantiledi. Barcelona Teknik Direktörü Ernesto Valverde, ilk 11'de sahaya sürmediği yıldız futbolcu Messi'yi 56. dakikada oyuna aldı.

BASEL KAZANDI, IBRAHİMOVİC TARİHE GEÇTİ

A Grubu'nun kaderini belirleyecek karşılaşmada Basel, lider Manchester United'ı 1-0 yenerek son 16 iddiasını sürdürdü.

Uzun sakatlık döneminin ardından 18 Kasım'da sahalara dönen Manchester United'ın İsveçli golcüsü Zlatan Ibrahimovic, 74. dakikada oyuna girdi. Manchester United, 36 yaşındaki Ibrahimovic'in Şampiyonlar Ligi'nde forma giydiği 7. farklı kulüp oldu. Ibrahimovic böylece Javier Saviola ve Nicolas Anelka ile paylaştığı bu alandaki rekoru 7 takımla tek başına ele geçirdi.