Apple, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen WWDC 2018 etkinliği kapsamında yeni büyük güncellemesi iOS 12’yi duyurdu. İlk etapta sadece geliştiricilere sunulan bu güncellemenin Beta sürümünü sizde cihazınıza kurabilirsiniz. Birçok yeni özellik ve güncelleme içeren iOS 12 Beta sürümünü geliştirici hesabı olmadan yükleyebilirsiniz. Eylül’den itibaren uyumlu olan tüm Apple cihazlarda kullanılabilecek olan iOS 12’yi beklemek istemeyenler için nasıl yükleneceğinizi anlatıyoruz.

Öncelikle iOS 12'nin Beta aşamasında olduğunu ve bazı sorunlar içerebileceği konusunda uyarıda bulunmamız gerekiyor. Ayrıca Beta versiyonu yüklediğiniz cihazı sıfırlamak zorunda kalacağınız için verilerinizin tamamı silinecek. Bu nedenle iOS 12’yi yüklemeden önce verilerinizi yedeklemeyi unutmayın.

iOS 12 Beta sürümü sadece belli Apple cihazlarıyla çalışıyor. Bunlar iPhone 5S ve üzeri iPhone modelleri, tüm iPad Air ve iPad Pro modelleri, 5. nesil iPad, iPad Mini 2 ve üzeri modeller ve 6. nesil iPod Touch olarak sıralanıyor.

Geliştirici hesabı olmadan iOS 12 Beta sürümü nasıl yüklenir?

İlk olarak buraya tıklayarak mevcut iOS cihazınıza geliştirici hesabını yükleyin. Ardından ‘iOS 12 download’ butonuna tıklayarak iOS 12’nin beta sürümünü indirin ve yükleyin.

‘Yükle’ butonuna tıkladığınızda iOS sizden önce şifre, daha sonra ise onay isteyecek. Şifrenizi girin ve yükleme işlemini onaylamanız gerekiyor.

Cihazınızı bir kere yeniden başlatmanız gerekecek. Sonra bir kez daha. Yeniden başladığında Ayarlar’dan yazılım güncellemesine giderek güncellemeyi kontrol edin. iOS 12 güncellemesinin geldiğini göreceksiniz. Güncellemenin boyutu cihazdan cihaza farklılık gösterse de GB boyutunda olacağını söyleyebiliriz.

Güncelleme indiğinde yükleme butonu karşınıza çıkacak. iOS yükleme işlemini tamamlayacak ve cihazı yeniden başlatacak. İşlem tamamlandığında iOS 12’yi denemeye başlayabilirsiniz.