Twitter’da artık tüm gönderiler iki kat daha uzun olabilecek. Sosyal medya platformu internet sitesi ve mobil uygulamalarında 280 karakterli tweet atma özelliğini getirdi.

Eylül ayından beri bazı ülkelerde 280 karakterli tweetleri test ediyordu. Twitter’ın adeta alamet-i farikası olan 140 karakterin iki katına çıkması ilk etapta olumlu ve olumsuz tepkiler almıştı. Test aşamasındayken bu tepkileri gözlemleyen firma karakter limitini arttırma kararını bugün itibariyle gerçekleştirdi.

Test aşamalarıyla ilgili ilk yayınlanan veriler, 140 karakterli tweet atmayı bırakan kişilerin bir daha eski limite uyarak tweet attıkları gözlemlenmedi. Karakter limitinin artmasıyla beraber test bölgelerindeki kişilerin daha çok tweet attığı gözlemlendi.

Platformdaki tweetlerin şu an yalnızca %5’i 140 karakterden uzun ve sadece %2’si 190 karakterin üstünde. Zaman akışındaki tweet sayısının aynı kalacağını söyleyen firma, deneyimin büyük ölçüde değişmeyeceğini sadece tweetlerin daha uzun olacağını vurguladı.

Kendi Twitter’ınız üzerinden hala 280 karakterli tweet atamıyorsanız web sitenizi yenilemenizi veya uygulama mağazanız üzerinden güncelleme yapmanızı öneriyoruz.

Twitter’ın kuruluşundan beri sıkı bir şekilde izlediği 140 karakter limitinin kökleri SMS’e dayanıyor. Cep telefonuyla gönderilen SMS’lerde 160 karakterli içerik gönderilebiliyordu ve Twitter bu rakamın 20’sini kullanıcı adı için ayırıyordu. Bu nedenle Twitter’ın mesaj içerikleri 140 karakterle sınırlıydı.