Düğünü, Nişanı Olanlar Tatile, Seyahate Çıkacaklar 24 Haziran’a Dikkat Kesildi. Kaparo Ödeyenler, Bilet Alanlar Parayı Kurtarma Derdine Düştü.

Erken Seçim Tarihi Olarak 24 Haziran Gösterildi. İşte O Güne Düğün Tarihi Alanlar İse Paniğe Kapıldı. Çünkü O Tarihte Saat 17:00’a Kadar Düğün Yapılamayacak. Peki Bu Durumda Ödenen Kaporalar Ya Da Paralar Ne Olacak?

Uzmanlara Göre Mücbir Sebeple 24 Haziran Seçim Günü Olması Nedeniyle Ve Tüketici De Oy Kullanmak Zorunda Olduğu İçin Firmaya Verilen Kaporanın İade Etme Zorunluluğu Olduğunun Altını Çiziyor.

Ancak Düğün Gününü İptal Edenler Ödedikleri Bazı Ücretleri Geri Alamayacak.

Tarih Yazılmış Şekilde Bastırılmış Nikah Şekeri Ve Davetiyelerinde İadesi Mümkün Değil.

Tatil Paketi Seçimle Çakışanların Da Endişelenmesine Gerek Yok.

Örneğin Yurt İçinden Tatil Paketi Aldınız Ve Seçim Gününe Denk Geldi Ancak Korkmanıza Gerek Yok Çünkü 30 Gün Öncesine Kadar Rezervasyonunuzu İptal Edebilir Ve Paranızı %100 Olarak Geri Alabilirsiniz. Çünkü Zorunluluk Durumundan Dolayı Acenteler De Herhangi Bir Cezai Yaptırıma Girmiyorlar.

Ancak Yurt Dışı Tatil Paketi Alanlar İçin Durum Şimdilik Karışık Yabancı Acentelerle Tatilciler Arasındaki Görüşmeler Sürüyor.

Ve Uçak Biletleri… Örneğin Bir Bilet Satın Aldınız Ve Seçim Tarihine Denk Geldi. İşte Türkiye’deki Bazı Yerli Hava Yolu Şirketleri %100’üne Kadar İade Yapabiliyorlar. Ancak Promosyon Bileti Bunlar Kapsam Dışında Kalabiliyor. Eğer Biletinizi İleri Bir Tarihe Almak İsterseniz İse Oradaki Fiyat Farkını Ödemek Zorunda Kalabilirsiniz.