Kilis'in Musabeyli ilçesine bağlı Kürtüncü köyünde 70 yaşındaki oğluyla yaşayan 104 yaşındaki Ayşegül Şahin, yaptığı açıklamada 1 Temmuz 1913 tarihinde doğduğunu, küçük yaşta evlendiğini, 3 çocuk, 30 torun ve 3 de torununun torunu olduğunu belirtti.

Hayatının büyük bölümünü tarım ve hayvancılık yaparak geçirdiğini ve eşini geçen yıl kaybettiğini anlatan Ayşegül nine, güç yaşam koşullarına rağmen hayata gülümseyerek bakmayı sürdürüyor.

"Hayatımda 2 kez doktora gittim"

Şimdilerde zamanın büyük bölümünü torunlarıyla ilgilenerek geçiren Ayşegül nine, hayatında iki kere doktora gittiğini ilkinde annesi tarafından ikincisinde ise yaklaşık 8 yıl önce tarladan dönerken düştüğü için oğlu tarafından hastaneye götürüldüğünü kaydetti.

Uzun ve sağlıklı geçen ömrünü doğal gıdalara borçlu olduğunu ifade eden Şahin, yaşamı boyunca bol miktarda pekmez, tereyağı, süt, yoğurt, yumurta, taze sebze ve meyve tükettiğini vurguladı.

"En büyük isteğim köyün altını üstünü dolaşmak"

Kişisel ihtiyaçlarını yardım almadan kendisi yapan Ayşegül nine, gençliğinde çok keyifli olduğunu, yorulmak nedir bilmediğini ve 4 yıl öncesine kadar sabahları kalkıp ekmeğini bile kendisinin yaptığını dile getirerek "Hep doğal beslendim. Elime geçen doğal her şeyi yedim. Gençliğimde bastığı yapar ekmeğin arasına dürüm eder yerdim. Birkaç sene öncesine kadar çok iyiydim koyunlarımız ve ineklerimiz vardı. Oturur onları sağardım. Ellerim kollarım tokmak gibiydi şimdi hepsi geçti." dedi.

Her fırsatta çocuklarına ve torunlarına bol miktarda üzüm ve pekmez tüketmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Şahin, şu anda en büyük isteğinin dışarıya çıkıp köyü dolaşmak ve köylülerle muhabbet edebilmek olduğunu sözlerine ekledi.