Koronavirüs önlemleri kapsamında kronik hastalıkları olan vatandaşlar raporlu ilaçlarını sağlık kuruluşlarına başvurmadan direkt eczaneler alabilecekler.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’un yaptığı açıklamaların ardından eczaneler yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

Kronik hastalığı bulunanların raporları ve reçeteleri ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacak.

Bu kapsamda Eczacı Teknisyeni Harun Kılıç Aksu Haber’e yaptığı açıklamasında “Kronik rahatsızlıkları olan Kahramanmaraşlı vatandaşlarımız raporlarıyla birlikte eczanelerden ilaçlarını temin edebilecekler. Ülkemizdeki koronavirüs önlemleri kapsamında hastalar bu süreç bitene kadar raporlarını tekrardan doktorlara yazdırmak zorunda kalmayacak, direkt gelip bizlerden imza karşılığında ilaçlarını alabilecekler. Özellikle maske ve eldivenler konusuna da değinecek olursak bu sürece kadar birçok yerde maske ve eldiven satışları yapılıyordu ama bakanlığımız tarafından yapılan açıklamaların ardından artık sadece eczanelerden temin edebilecekler. Bu hususta bu durumu fırsatçılığa çevirmek isteyenlere karşıda önlem alınmış olacaktır” diye konuştu.