Elbistan Belediyesi’nin kurduğu Yetim Koordinasyon Merkezi, ilçedeki yetim çocukların gönüllerine dokunacak çalışmalara imza atıyor. Yetimler için bir süredir gıda yardımı, mobilya desteği ile zekât yardımı gibi başlıklarda yoğunlaşan Yetim Koordinasyon Merkezi’nce Elbistan Belediyesi uhdesinde sosyal yardım dağıtımı için çatı niteliği taşıyan ‘Can Kulağı’ projesi çerçevesinde Ramazan ayı dolayısıyla ‘Bir Çocuk da Sen Giydir’ kampanyası başlatıldı.

Kampanya çerçevesinde 1300 yetim çocuğa bayramlık kıyafet alındı. Bayramlık kıyafetler, Elbistan Belediyesi Yetim Koordinasyon Merkezi görevlileri tarafından isimleri belirlenen yetim çocuklara tek tek ulaştırıldı.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, yaptığı değerlendirmede, yetim çocukların korunup kollanmasının en büyük erdemlerden biri olduğunu belirterek, “Onların mahzun yüreklerine dokunup tebessüm ettirebilmek en büyük sorumluluğumuzdur” dedi.

Yetim, Peygamber Efendimizin (sav) ümmete emanetidir’

Başkan Gürbüz konuşmasının devamında, Yetim Koordinasyon Merkezi’nin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirterek, yetimin Peygamber Efendimizin (sav) ümmete emaneti olduğunu söyledi.  “Biz, yetimlere el uzatmanın en büyük sorumluluğumuz olduğu bilinci ile bu merkezi kurduk. Yine belediyemiz öncülüğünde ilçemizdeki diğer sivil toplum kuruluşlarını da tek çatı altında buluşturarak bir iyilik hareketine bürünen Can Kulağı projemizle bu merkezimiz arasında maksimum eşgüdümlü çalışma ortamı oluşturduk. Ortaya çıkan uyumlu çalışma ve koordinasyon sayesinde muhtaç ve mağdurlara yardım ulaştırarak onlara daha iyi bir yaşam sunmanın yanı sıra yetimlerimizin de her an yanında olduk. Gıda yardımından mobilya desteğine ve zekat olarak verilen nakdi yardımların ulaştırılmasına kadar birçok çalışmaya imza attık. Dünya Yetimler Günü’nde özel bir program düzenledik.

Şimdi de ‘Yetim, Peygamber Efendimizin (sav) ümmete emanetidir’ şiarıyla yetim çocuklarımızın bayram sevincine ortak olmak için kolları sıvadık. ‘Bir çocuk da sen giydir’ sloganıyla başlattığımız bayramlık kıyafet kampanyamızda pandemi döneminde risk oluşturmamak adına 1300 çocuğumuzu bayramlıklarıyla buluşturduk. Yepyeni kıyafet ve ayakkabılarını, bayram öncesinde hediye ederek bayramlarının bayram olmasını sağlamak istedik” şeklinde konuştu.

Yetimin ağladığı değil, güldüğü bir dünya için çalışıyoruz

Yetimleri kendi çocuklarından ayrı tutmadıklarını vurgulayan Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, “Değişen dünyanın değişmeyen en önemli değerlerinden biri yetimin boynunu bükük bırakmamaktır. Biz de bu düşünce ile yetimlerimizi kendi çocuklarımızdan ayrı tutmamaya özen gösteriyoruz. Yetim Koordinasyon Merkezimiz ve Can Kulağı projemizle ilçemizdeki tüm yetimlere kol kanat gereceğiz. Dokunulmayan yetim ailesi kalmasın istiyoruz. İnşallah, bu sorumluluğun bilincinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bir yetimin duasında yer alabilmek bizler için en büyük manevi kazanç olacaktır. Yetimin ağladığı dünya değil güldüğü bir dünyanın temeli için tuğla bırakmaya gönüllü olan tüm arkadaşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın üyelerine, bizlere teveccüh gösteren hayırseverlerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerinde bulundu.