CHP koridorlarında kongre sürecinde birbiri ardına gelen son dakika haberleri siyaset sahnesinde şaşkınlıkla karşılanmaya devam ediyor. Kavgalar, baskılar, kadına hakaret, tekme, yumruk derken bir yeni son dakika gelişmesi de Mersin kongresi için yaşandı.

CHP'nin Mersin İl Kongre'sinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun tek aday olarak işaret ettiği mevcut başkan Adil Akay'ın karşısında Alptekin Eser aday olunca daha önce örneğine rastlanmayan bir uygulamaya imza atıldı. Eser, seçime girebilmek için yeterli imzayı topladı. Edinilen son dakika bilgisine göre bunun üzerine devreye kongrenin divan başkanlığını yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç girdi.

Özkoç, Eser'e imza veren delegelere önceden matbu olarak hazırlanan ve üzerinde "16.02.2020 tarihinde yapılacak CHP il kongresi delegesi olarak CHP Mersin İl Başkanlığı'na Sayın Adil Akay'ı öneriyorum. Alptekin Eser'in aday olması için öneri belgesi imzalamış isem de; bu önerimi-imzamı geri çekiyorum. CHP Mersin İl Başkanlığı'na Sayın Adil Akay'ı öneriyorum. Bu beyan son beyanımdır" yazan dilekçeleri dağıtıp imzalamalarını istedi.

Baskıya dayanamayan 49 delege Genel Merkez'in matbu olarak hazırladığı dilekçeyi imzaladı ve Eser'in adaylığı düştü. Alptekin Eser'in seçime girmesi engellenince gerginlik yaşandı. Arbede üzerine salona polis ekipleri çağrıldı. Salona giren çevik kuvvet polisleri kürsüde önlem aldı. Eser kendisinin aday gösterilmemesi için mücadele veren Divan Başkanı Engin Özkoç'a tepki gösterdi.

Divan Başkanlığı'na verilmek üzere bastırılan dilekçelerde, "İmzamı çekiyorum, bu son beyanımdır" ifadeleri yer aldı.