ABD genelinde ise 30 eyalette görülen Corona virüs vakasının 400'ü geçtiği bildirildi. Trump'ın katıldığı toplantıda bir kişide corona virüs tespit edildi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) bulaşanların sayısının 5 bin 883'ü bulduğu ve 233 kişinin hayat kaybettiği İtalya’da hükumet, virüsün yayılmasının önüne geçebilmek için özellikle kuzeydeki Lombardiya bölgesi ve bazı kentler için olağanüstü önlemleri görüştü.

Öte yandan, Avrupa'da İtalya'dan sonra en çok ölü ve vaka sayısının görüldüğü ülke Fransa oldu.

Fransa'da salgın nedeniyle ölenlerin sayısı 16'ya yükseldi Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin arasında bir Türk vatandaşı da bulunuyor.

Güney Amerika ülkesi Arjantin'de yeni tip koronavirüs nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti.

Virüs Türkiye'nin sınır komşularından Yunanistan, Irak, İran, Ermenistan ve Gürcistan'ın ardından Bulgaristan'a da sıçradı. Ülkede yeni tip corona virüs şüphesiyle incelenen 70 vakanın 4'ünde virüse rastlandığı bildirildi. Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, ülkede ilk Covid-19 vakalarının kayda geçmesi üzerine kabineyi olağanüstü topladı.

İran'ın neredeyse tamamına yayılan yeni tip koronavirüs, şu ana kadar 124 kişinin yaşamına mal olurken vaka sayısı da 4 bin 747'ye ulaştı.

Çin’de Kovid-19 salgınında, 44 yeni vaka tespit edilirken, hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 99’a çıktı.

Vaka sayısı 80 bin 695’e yükseldi.