Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’ün sosyal medya hesabından yaptığı ürünü bozulma riski taşıyan seyyar satıcılar ve pazarcıların talepte bulunması halince ürünlerini biz satın alıp ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmak isteriz paylaşımı kısa sürede yanıt buldu.

Seyyar satıcılar ile pazarcılar belediyeye ulaşarak risk grubundaki ürünleri ücreti karşılığında belediyeye sattı.

Belediye ekiplerince tartılarak alınan meyve ve sebzeler ücretsiz bir şekilde halka dağıtıldı. Belediyenin halk ekmek fabrikasında üretilen binlerce ekmek te yine belediye ekipleri tarafından kapı kapı dolaşılarak ücretsiz bir şekilde dağıtıldı.

Amaçlarının vatandaşların sokağa çıkma yasağından en az şekilde etkilenmelerini sağlamak olduğunu belirten Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Bu sürecin daha sağlıklı atlatılabilmesi için, vatandaşlarımızı bir taraftan evlerinde tutmak zorundayız diğer taraftan onların ekonomilerini, yaşamsal döngülerini de sağlıklı olarak korumak gerekiyor. Biz şöyle bir çağrıda bulunduk, günlük satış yapan vatandaşlarımızın bozulma ihtimali olan ürünlerini belediye olarak satın alıp, onları yine ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza biz ulaştıralım istedik. Yaş sebze ve meyve, süt ve buna benzer ürünü olan vatandaşlarımız çağrımız üzerine bize dönüş yaptı. Biz onları aldık, şuanda da dağıtımını yapıyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığını koruyabilmek adına hem ihtiyaçlarını karşılayabilmek hem de günlük gelirlerinin kesintiye uğramadan onlara ulaşmasını temin etmeyi amaçladık. Bu doğrultuda halk ekmek fabrikamızda ürettiğimiz ekmekleri de ücretsiz bir şekilde dağıtıyoruz.” İfadelerine yer verdi.