3 Boyutlu Destek Kolektif Üretim Hareketi üyesi olan Elbistan Bilim ve Sanat Merkezi’nde, yapılan çağrı üzerine yüz kalkanı üretimine geçildi.

Üretilen maskeler ihtiyaç duyulan sağlık merkezlerine dağıtılıyor.

Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının koronavirüs hastalarıyla yakın temasları sırasında koruma kalkanı olarak kullanılan yüz kalkanı 3 D yazıcıda bir buçuk saatte üretiliyor.

Elbistan Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Mehmet Turaç gönüllü öğretmen arkadaşları ile birlikte tatil günlerini atölyede geçirerek sağlık çalışanlarının ihtiyacı doğrultusunda üretim yaptıklarını söyledi.

Turaç yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “3 Boyutlu Destek Kolektif Üretim Hareketi üyesiyiz. Bu hareketin bir üyesi olarak ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün bilgisi dahilinde giderleri kurumumuzca karşılanarak sağlık çalışanlarımız için yüz kalkanı üretmekteyiz. Covid-19 ile mücadelede sahip olduğumuz 3 boyutlu yazıcı potansiyeli ile medikal parçalara, araç ve gereçlere ihtiyaç duyan hastaneleri desteklemek ve kişisel korunma ihtiyacına 3 boyutlu yazıcı teknolojileri ile cevap vermek istiyoruz. 3 boyutlu yazıcıda üretilmiş parçalar, ihtiyaç anında orijinal parçaların yerini daha kısa sürede alabiliyor. Tedarik zincirlerinin kırılmasına sebep olan salgın sebebiyle ithal edilmesi, maliyeti yüksek ve sayıca çok olması gereken kritik medikal parçaların, oluşturduğumuz Türkiye 3D yazıcı ağı’ndaki 3D yazıcılar ve Türkiye çapındaki 3D üretim laboratuvarlarında 3D yazıcılarla üretilip ihtiyacı olan hastane, sağlık kuruluşu ya da kişilere ulaştırılmasını sağlayacağız. Şuanda hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının hastalarla yakından irtibatları sırasında korunmalarını sağlayacak yüz kalkanı üretiyoruz.”