Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeki fen lisesinde 8.sınıflara yönelik matematik yarışma sınavı yapıldı.

8.sınıf öğrencilerinin LGS sınavına daha rahat hazırlanmaları ve sınav stresini azaltmaya yönelik olarak yapılan yarışmaya ilçe genelinden üçyüz öğrenci katıldı.

Fen lisesi öğretmenleri tarafından hazırlanan sorulardan oluşan matematik yarışmasında öğrencilere bir saat süre verildi. Aileler de çocuklarıyla birlikte sınav heyecanı yaşadı.

Dereceye giren öğrencilerin ödüllendirileceğini belirten Fen Lisesi Müdürü Mikail Şahin amaçlarının Elbistanlı öğrencilerin başarı seviyesini yükseltmek olduğunu söyledi.

Şahin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bugün Elbistan geneli 8.sınıf öğrencilerimize yönelik olarak matematik yarışma sınavı hazırladık. LGS sınavı öncesinde öğrencilerimizin heyecanlarını biraz olsun yenmeleri ve Lgs formatında bire bir sınav tecrübesi kazanmaları için böyle bir sınav hazırladık. Bu sınav Elbistan ilçesindeki bütün 8.sınıf öğrencilerine yönelik olarak yapıldı ve sorular kendi öğretmenlerimiz tarafından hazırlandı. Başvuruları online olarak aldık. Böylelikle çevreci bir sınav yapmış olduk. Bu sınavın ardından öğrencilerimizin Lgs sınavında daha başarılı olacaklarını düşünüyoruz. Elbistan Fen Lisesi olarak amacımız Elbistanlı çocuklarımızın sınavlarda başarı oranını artırmaktır. Bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum.”