Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde şehirlerarası otobüs işletmeciliği yapan firmalar, koronavirüs önlemleri kapsamında seferlerini 1 Nisan 2020 tarihine kadar erteleme kararı aldı.

Koronavirüs önlemleri kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılan araçların kapasitesinin yarısı kadar yolcu taşıması kararının ardından Elbistan’daki otobüs firmaları seferlerini durdurma kararı aldı.

İlçede yolcu taşımacılığı yapan Lider Elbistan firması tüm seferlerini karşılıklı olarak 1 nisan tarihine kadar durdururken, Öz Elbistan firması ise sadece Bursa, Ankara, Kayseri güzergahında sefer yapacak.

Seferleri ekonomik sebep ve koronavirüs tedbirleri kapsamında durdurduklarını belirten Lider Elbistan Otobüs İşletmesi Müdürü Güneş Ceritli, zor günler geçirildiğini belirterek alınan kararları uygulamaya çalıştıklarını söyledi.

Ceritli yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ Bugün İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge doğrultusunda hareket ettik. Yayınlanan genelgede her araç içinde yüzde elli oranında yolcu taşınabileceği belirtildi. Biz de bu karar doğrultusunda ekonomik zorlukları göz önünde bulundurarak seferlerimizi 1 Nisan 2020 tarihine kadar durdurma kararı aldık. Yalnız bu karadan önce bilet alan yolcularımız vardı. Şimdi onları mağdur etmemek için çare aramaktayız.”