Kars'ta, 2004 yılında vatani görevini yaptığı sırada geçirdiği rahatsızlık nedeni ile kaldırıldığı devlet hastanesinde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden İbrahim Şahin’in ailesi tarafından başlatılan hukuk mücadelesinde mahkeme aileyi haklı bularak, Şahin’in şehit olduğu kararı verdi.

İbrahim şahin, vatani görevini yaptığı Kars ili 14. Mekanize Piyade Tugayı 9. Hudut Taburu 1. Hudut Bölük Komutanlığı Birliğinde 2 Mayıs 2004 tarihinde saat 12.00'da istirahatte olduğu saatte bayıldı. İlk müdahalesi birliğinde yapılan Şahin’in kaldırıldığı Kars Devlet Hastanesi’nde kalp krizi geçirdiği belirlenip, müdahale edilmesine rağmen kurtarılmadı.

Terhisine 3 ay kalan ve 1 aylık asker olan Şahin, kalp krizi sonrasında hayatını kaybettiği için şehit sayılmadı. Ailesinin 14 yıl sonra avukat aracılığı ile Ankara 3. İdare Mahkemesinde açtığı dava neticesinde mahkeme heyeti İbrahim Şahin’in vefatından 16 yıl sonra vazife malulü olduğuna karar verdi.

Ankara 3. İdare Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme, Şahin'in şehit sayılmasına ve vefatının ardından geçen 16 yıl boyunca tüm haklarının aileye verilmesine karar verdi.

Baba İmam ve anne Zöhre Şahin, "Oğlumuz 16 yıl önce vatani görevini yaparken hayatını kaybetti. Oğlumuzun şehit sayılması için uzun süren bir hukuk mücadelesi verdik. Sonucunda hukuk mücadelesi sonuçlandı. Oğlumuzun şehit sayılmasından dolayı mutlu ve gururluyuz." diye konuştular.