Elbistan ilçesi Köprübaşı Mahallesi’ndeki evinde eşiyle birlikte yaşayan işçi emeklisi Mahmut Yönder, 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı nedeniyle emekli maaşını çekemediği için 155 Polis İmdat hattını arayarak polisten yardım istedi.

Talebi değerlendiren polis merkezi, yaşlı vatandaşın maaşını çekmesine yardımcı olması için ekip yönlendirdi.

Ekip otosuyla en yakın bankomat noktasına götürülen Mahmut Yönder maaşını çekmesinin ardından evine bırakıldı. Kolonya ikram eden Yönder, polise dua etti.

Koronavirüs tedbirler kapsamında sokağa çıkma yasağına takıldığı için emekli maaşını çekmeye gidemediğini belirten Yönder: “ Ben 71 yaşındayım. Eşimle birlikte yaşıyoruz. Devletin koyduğu yasağa uyarak dışarıya çıkmadım. Emekli maaşımı çekebilmek için polisten yardım istedim. Talebimi dikkate alarak kısa süre içinde gelip beni ekip otosuyla alıp maaşımı çektikten sonra da geri evime bıraktılar. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Gece gündüz demeden bizler için çalışan polisimizden Allah razı olsun. Koronavirüs belasının yayılmasını önlemek için devletimiz yaptığı uyarılara herkesin uyması gerekir. İnşallah en kısa zamanda bu illetten kurtuluruz” ifadelerini kullandı.