Aksu TV isimli yayın kuruluşunun, 22.03.2020 tarihli haberinde, “Maraş’ta iş kazası bir gencin hayatına mal oldu - Gemciler Metal’de çalışan Kamil Yastı elim bir iş kazası sonucu hayatını kaybetti” başlıklı haber yapılmış ve haber içeriğinde müteveffa işçi Kamil Yastı’nın müvekkil şirket Gemciler Güven Metal San. ve Tic.AŞ.’nin çalışanı olduğu iddia edilmiştir.

Aynı haber Aksu TV’nin sosyal medya hesaplarında da yayınlanmıştır.

Böylesi hassas bir konuda kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Haberde iddia edilenin aksine, hayatını kaybeden Kamil Yastı’nın, müvekkil şirket Gemciler Güven Metal San.ve Tic. AŞ. ile herhangi bir iş ilişkisi yoktur.

Müvekkil şirket; işyerindeki baca izolasyonu için, müteveffa işçinin işvereni olan başka bir şirket ile 6 hafta süreli eser sözleşmesi imzalamıştır. Sözleşmede, müteveffa işçinin işvereni olan şirket, işin yerine getirilmesi ve iş sağlığı ve güvenliği yükümlülükleri ile ilgili tüm sorumluluğu üzerine aldığını kabul etmiştir.

Müvekkil şirkete herhangi bir verme ya da denetim yetkisi verilmemiştir.

Dolayısıyla, müteveffa Kamil Yastı, Müvekkil Şirket Gemciler Güven Metal San. ve Tic.A.Ş.’nin çalışanı olmadığı gibi söz konusu elim kazada müvekkil şirketin herhangi bir yükümlülüğü ve sorumluluğu da bulunmamaktadır.

Haberde yer verildiği biçimde, Kamil Yastı’nın müvekkil şirketin çalışanı olduğu iddiası tamamen gerçek dışıdır.

Bu vesileyle meydana gelen kaza sonucunda hayatını kaybeden Kamil Yastı’ya Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileklerimizi sunarız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.