Koronavirüs salgının sakin gittiği şehirlerden biri olan Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde, şimdiye kadar hiçbir vakaya rastlanmadı. İlçe kaymakamı Cihat Koç, kontrollerin ve tedbirlerin aralıksız bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi.

Koronavirüs salgının sakin gittiği şehirlerden biri olan Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde, şimdiye kadar hiçbir vakaya rastlanmadı.

İlçe kaymakamı Cihat Koç, kontrollerin ve tedbirlerin aralıksız bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi.

Aksu Habere açıklama yapan Koç: “İlçemizde bu gün itibari ile koronavirüs pozitif vakamız bulunmamaktadır. Kovid-19 ile ilgili aldığımız tedbirlere başladığımız günden bu yana ilçemize il dışı ve yurtdışından bin 200 kişi giriş yapmış olup hepsini de 14 gün süre ile evlerinde izolasyona tabi tuttuk ve herhangi bir pozitif bulguya rastlanmadı.

İlçemizde yaşayan vatandaşlarımız sağ olsunlar alınan tedbirlere harfiyle riayet ediyorlar. Halkımız bu konuda çok bilinçli ve gayretli. Bu süreçte vefa sosyal destek grubumuz sahada aktif olarak çalışıyor. İlçemizi 6 bölgeye ayırdık. 80 personelimizle beraber şuana kadar yaklaşık 3 bin haneye hizmet götürdük. İlçemizin giriş ve çıkışlarında 3 ayrı noktada 24 saat kesintisiz olarak güvenlik uygulama noktalarında ilçe giriş ve çıkışlar denetim altına almış bulunuyoruz. Valiliğimiz ve hıfzıssıhha kurulunun aldığı kararları eksiksiz bir şekilde uyguluyoruz. Nurhak’ta valiliğimizin gönderdiği maskelerin yanı sıra, halk eğitimi merkezimizde ürettiğimiz maskeleri de halkın ihtiyacının giderilmesi için dağıtımını yapmaktayız.

Şuana kadar herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadık ama halkımızın da rehavete kapılmamalarını önemle rica ediyorum” ifadelerini kullandı.