Kahramanmaraş’ta yaşayan 73 yaşındaki Şerif Şeker, derme çatma evinde yaşam savaşı veriyor. Yaşlı kadın, komşularının yardımıyla ve Kızılay’ın destekleri ile ayakta kalmaya çalışıyor.

73 yaşındaki Şerif Şeker’in derme çatma evindeki yaşam savaşı gözleri yaşartıyor.

Yaşlı kadına sahip çıkan komşuları, yaptıkları yemeklerden getiriyor. İçi rutubet ve kir içinde olan evindeki tek kanepede oturarak günlerini geçiriyor

Kahramanmaraş Kızılay şubesi kadın kolları başkanı Fatma deveboynu, konuşmaktan güçlük çekti insanlara ders verircesine şu ifadeleri kullandı. O yemeğini hayvanlarıyla paylaşırken, lütfen bizde varlığımızı insanlarla paylaşılmasının önemine vurgu yaptı.

Kadın kolları başkanı Deveboynu, sözlerine söyle devam etti; “aile çok perişan gördünüz, ben Türkiye’den ve Kahramanmaraş halkından duyarlı olmalarını istiyorum. Gerçekten çok perişanlar beni en etkileyen durum ise ben bu eve geldiğimde teyze yemeğini kedilerle yiyordu. Yani ben bu durum karşısında çok kötü oldum. O hayvanlarıyla paylaşırken, lütfen bizde varlığımızı insanlarla paylaşalım” dedi.

Türk Kızılay Şube Başkanı Ökkeş Aslan Şerefoğlu, Kızılay olarak ihtiyaç sahiplerine yardım çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek. “73 yaşındaki Şerif Şeker’in ihtiyaçları için herkesten yardım bekliyoruz. Taşın altına elini koymak isteyenler varsa bize ulaşsın biz şerife teyzenin adresini ekibimizle gönderelim burayı kendileri de görsün bu durumda olup ta aynı seviyede olan 8-10 aile var. Bu ailelere gıda paketi vererek bitmiyor” dedi.

Kahramanmaraş çarşı grubu da, böylesi faaliyetlerde Kızılay’la birlikte ellerinde geldiği kadarıyla ihtiyaç sahibi ailelere yardım edeceklerini söylediler.

73 yaşındaki Şerif Şeker, evinde yaşadığı zorlukları Aksu Habere anlattı.

Haber: Gökhan ÇALI