İçişleri Bakanlığının genelgesiyle 30 büyükşehir ile Zonguldak'a giriş ve çıkışların yasaklanmasının ardından Koronavirüs tedbirleri kapsamında şehirler arası yolculuğun sınırlandırılmasıyla birlikte iller arası geçişlerin yolların üzerinde denetleme noktaları oluşturuldu.

Kahramanmaraş‘ın Türkoğlu ilçesinde hem ana yollar üzerinde hemde tali yollar üzerinde denetleme noktaları oluşturuldu. Kahramanmaraş- Nurdağı kara yolu üzerinde oluşturulan denetleme noktasının yanı sıra Türkoğlu ilçesinden Gaziantep’in Nurdağı ilçesine geçişlerin yapıldığı Minehöyük, Yeşilyurt mahalleleri ile Osmaniye ili Bahçe ve Düziçi ilçesine geçişlerin yapıldığı Çakıroğlu Mahallesinde de denetleme noktaları oluşturuldu.

Bu yollardan Türkoğlu ilçesinden Osmaniye ili Bahçe ve Düziçi ilçesine geçişlerin yapıldığı yol Kaledibi Mahallesi çıkışı ile Çakıroğlu Mahallesi ile Bahçe ilçesi Yaylalık köyü sınırı olan Haçbel mevkisinde yol giriş çıkışların önüne geçilmesi için iş makineleri ile toprak doldurularak kapatıldı.