Mesafe kuralına uyabildikleri kadar uydular. Nikahı dışarda kıydılar.

Çiçeği burnunda çift, nikah tarihini belirlediğinde ortada ne koronavirüsü vardı nede salgın tehlikesi.

Nikah tarihi gelip çattığında her şeye rağmen planlarını ertelemediler. Kapalı odada bir arada bulunmak tehlikeli olunca çiftte konuklarda nikah sarayının dışına çıktı.

Hava soğuk ve yağışlı ama içleri rahattı nikah kıyıldı genç çift muradına erdi.

“Nikah işlemlerimizi ileri bir tarihe erteleyelim veya zorunlu bir hal varsa iki şahitle gelelim”

Onikişubat Belediyesi Evlendirme Memuru Cafer Aras, çiçeği burnunda çiftlere önerilerde bulundu; “dünyamızın içinde bulunduğu olağan üstü durumdan dolayı Kahramanmaraşlı hemşerilerimizden özellikle i istirham ediyorum Cumhurbaşkanımızın 3 haftalık evimizden çıkmayalım uyarısına uyalım. Nikah işlemlerimizi ileri bir tarihe erteleyelim veya zorunlu bir hal varsa iki şahitle gelelim hemen nikahımızı kıyıp gidelim. Toplu halde bir arada bulunmayalım” dedi.

“Çiftlerin nikahlarını dışarıda yalnızca çiftlerimiz ve iki şahit huzurunda kıyma kararı aldık”

Dulkadiroğlu Belediyesi Evlendirme Memuru Hacı Mehmet Dündar, ise bu süreçte vatandaşların anlayışlı olmaları konusunda önerilerde bulundu;

“Malum koronavirüs ülkemizde de yoğun bir şeklide sayısını belli ediyor. Bizlerde belediye başkanımızın talimatları doğrultusunda ne gibi önlemler alırız diye istişareler de bulunduğumuzda genç çiftlerin nikahlarını dışarıda yalnızca çiftlerimiz ve iki şahit huzurunda kıyma kararı aldık. Bu uygulamayı, nikâha gelen çiftlerimizin, halkımızın sağlığını düşündüğümüz için yapıyoruz. Buraya gelen vatandaşlarımızdan bizim ricamız fazla kalabalık gelmeyelim, anlayış gösterelim kendi sağlığınız için, unutmayalım ki bu bir grip değil bu bir virüs bunun bilincinde olalım” dedi.

Haber: Gökhan Çalı