Başta İstanbul olmak üzere Anadolu'nun pek çok kentinden Edirne'ye gelen sığınmacıların Avrupa'ya geçmek için Pazarkule Sınır Kapısı'ndaki tampon bölge ve çevresinde bekleyişleri sürüyor.

Yunanistan güvenlik güçleri, önlemlerini artırıyor. Sığınmacıların geçişini engellemek için sınır kapısına dün beton bloklar yerleştiren güvenlik güçleri, Meriç Nehri kıyısındaki telleri de güçlendirmeyi sürdürüyor.

Avrupa'ya deniz yoluyla geçmek isteyen fakat Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince botlarının motoru alınan, botları delinmek istenen sığınmacılar, Türk Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı.

Son iki haftada deniz yoluyla Yunan adalarına geçmek isteyen 1164 sığınmacı, Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince Türkiye kara sularına itildi.

Öte yandan Milli İHA "Bayraktar TB2" Yunanistan sınırında devriye görevine başladı.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, yaptığı açıklamada, sınır devriyesine başlayan ve taktik sınıfta dünyanın en iyi insansız hava aracı platformu olan "Bayraktar TB2''nin sınır birliklerinin bilgi akışına büyük katkı sunacağını söyledi.

Bayraktar, #milliteknolojihamlesi etiketiyle yaptığı paylaşımında "Doğudan batıya, kuzeyden güneye... Semalarımızda hür ve özgür..." mesajını yayımladı.