MHP'den yapılan yazılı açıklamada, Bahçeli'nin, parti genel merkezinde Başkanlık Divanı üyeleriyle Suriye ve İdlib'deki gelişmeleri takip etti.

MHP lideri daha sonra yazılı bir açıklama yaparak konuya ilişkin görüşlerini paylaştı.

Devlet Bahçeli'nin açıklamasında;

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti 27 Şubat 2020’de İdlib kırsalında, katil Esad unsurlarıyla zalim işbirlikçileri tarafından alenen ve alçak bir hava saldırısına maruz kalmıştır. Acımız çok büyüktür.
Bundan sonra hiçbir bahanenin, hiçbir sözün itibarı, iradesi ve inandırıcılığı kalmamış, bütün ezberler bitmiş ve tükenmiştir. Bombaladığı topraklar Esad ve çetesine mezar olacaktır.” İfadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan askerler için başsağlığı mesajı yayımladı.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Hatay Valimizden gelen acı haberle yüreğimiz dağlandı. Şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize, başsağlığı ve sabır diliyorum. Allah Mehmetçiğimizi korusun." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde basım mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener, partisinin genel merkezinde İdlib'de Türk askerine yönelik rejim tarafından düzenlenen saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiklerini söyledi.