Sosyal medyada dolaşan video sumak satışlarını ikiye katladı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde çekildiği öne sürülen, yaşlı bir kadının rüyasında peygamber efendimizi gördüğü ve sumağın koronavirüsü yok ettiğini söylediği iddia edilen videonun yayılmaya başlamasıyla birlikte Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde sumak satışları ikiye katlandı.

Sosyal medyadan videoyu izleyen vatandaşlar aktarların yolunu tutarak, koronavirüsü yok edeceğine inandıkları sumak almaya başladı.

İlçede aktarlık yapan Faruk Arslan videonun yayılmasıyla birlikte sumak satışlarının arttığını söyledi. Arslan: “Vatandaşlar geldiklerinde izledikleri videodan bahsedip doğru olup olamayacağını bize soruyor. Videoyu ben de izledim. Doğru mu yanlış mı bilemiyorum. Videoyu izleyen vatandaşlar aktarların yolunu tutmaya başladı. İnşallah bahsedildiği gibi koronavirüse karşı etkili olur. Talebin artmasıyla birlikte bazı esnafların sumak fiyatlarını yükselttiğini duyuyoruz. Böyle giderse sumak stokları tükenecek” ifadelerini kullandı.

Aktardan sumak alan Ahmet Kaya’da internette sumakla ilgili videoyu izledikten sonra kendisinin de koronavirüsten korunmak için sumak aldığını söyledi.