Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş Aksu Haber’e verdiği özel röportajında Türkoğlu ilçesindeki pandemi vakalarını değerlendirdi.

Başkan Okumuş, Türkoğlu ilçesinin diğer ilçelere göre en çok tedbir alan ilçelerden biri olduğunu ve Türkoğlu ilçesinin ise korona virüsten en az etkilendiğini söyledi.

Türkoğlu’nda yaşayan vatandaşları uyaran başkan Okumuş, “sosyal mesafeye dikkat ederek hem bulaştırmamalarını hem de eğlencelerden biraz uzak durmalarını özellikle istiyorum” dedi.

Türkoğlu belediye başkanı Osman Okumuş sözlerine şöyle devam etti;

“Dünya zor bir süreçten geçiyor. Yaklaşık 7-8 aydan beri pandemi süreci var. Ama dünya da bu işi en iyi yöneten ülkelerden bir tanesi de Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle 7’den 77’ye bütün resmi kurumlar özellikle belediyeler 7-8 aydan beri ciddi manada pandemi süreciyle ilgili önemler alıyorlar. Türkoğlu diğer ilçelere göre en çok tedbir alan ilçelerden bir tanesi şuanda korona virüsün de en az olduğu en az etkilenen ilçelerden bir tanesi.

Ama bu demek değildir ki, artmayacak yani özellikle düğünlerde cenazelerde vatandaşlarımızın biraz daha dikkat etmeleri gerekiyor.  Mümkünse düğünleri biraz daha ertelemeleri gerekiyor. Bazen görüyoruz sosyal mesafeye dikkat edilmeden maske takmadan düğünlerde eğlencelere katılıyorlar. Eğlencelerimiz mutluluğumuzu üzüntüye çevirmeyelim. Değerli Türkoğlu vatandaşlarımızın bundan sonraki süreçte hem gençlerimiz hem de çocuklarımız hem de yaşlılara sosyal mesafeye dikkat ederek hem bulaştırmamalarını hem de eğlencelerden biraz uzak durmalarını özellikle istiyorum.”


Haber: Gökhan ÇALI