Afşin Belediyesi 2018 yılı kültürel etkinlikleri kapsamında Kudüs Mescid-i Aksa ve Eshab-ı Kehf’ konulu konferans düzenlendi.
Afşin Belediyesi Kültür Evi’nin Afşin’e kazandırılmasının ardından ilk konferansa konuşmacı olarak Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel katıldı.
Afşin Belediyesi Kültür Evi Konferans Salonu’nda açılış konuşmasını gerçekleştiren Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, kültür evimizin ilk etkinliğini gerçekleştirmek Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel’e nasip oldu” dedi.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Tarihçi Yazar Talha Uğurluel, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın Türkler ve İslamiyet açısından önemini anlattı.
Talha Uğurluel, yüz yıllar boyunca Türklerin Kudüs’te çok ciddi izler bıraktığını, bu nedenle Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın korunması gerektiğini ifade etti.
Peygamber efendimizin hadislerinde Kudüs’ü; “Yeryüzünde sadece üç yere Allah rızası için gidilir: Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Aksa” diyerek övdüğü bir yer olduğunu belirten Uğurluel; şöyle devam etti.
 ‘’İnsanlarımız Mescid-i Aksa dendiğinde sadece bir yapıdan bahsedildiğini sanır. Halbuki Kur’an-ı Kerim’in bize anlattığı Mescid-i Aksa alelade bir bina değil, Allahu Teala’nın kıymet verdiği bir toprak parçasıdır” ifadelerini kullandı.