Beklentilerimiz doğrultusunda günleri günlere ekliyoruz.

Gerek iş, gerek ilişki, sosyal hayat bu beklentiler sıralamanın zirvesinde yer alıyor.

Peki, bu beklentileri karşılarken göstermiş olduğumuz çaba ve sabır neticesini olumsuz aldığımızda hayal kırıklıklarımız ruhsal ve fiziksel etkileri ile birleştiğinde manevi çöküntüyü de beraberinde getiriyor elbette. Yine buna rağmen yeni bir güne uyanıp yeniden başlıyoruz yaşamaya öylede olması gerekiyor aslında.

Kendimiz için beklentisi içerisinde olduğumuz durumların olumsuzluğunu yine kendimiz bir şekilde bertaraf edebiliyoruz neticesinde bu beklenti bizden beklenenin aksine düşünce olarak kabullenişi bir nebze kolaylaştırıyor.

Bizim beklentilerimizin yanı sıra bizden beklentilerin olduğunu bilmek ve bilinçle hareket etmek fiziksel ve ruhsal baskı altında kalmak elbette daha ağır bir yük oluşturuyor omuzlarımızda.

Daha bebekken bizden beklenenler başlamış oluyor emeklemeden yürümemiz isteniyor. Daha konuşamadan uzun cümleler kurmamız isteniyor. Belki de çocukluğun doğası gereği yaptığımız yaramazlıklardan uzak durmamız bekleniyor. Okulda başarı, ilkokula devam ederken lise beklentisi, liseye geçişte üniversite, sonrasında iş ile beklentiler. Düşünüyorum da bu beklentilerin yoğunluğunda ve ağırlığında verdiğimiz mücadele ve bizim hayattan beklentilerimizin azlığı ve hatta bu az olan beklentilerimizin bile gerçekleşemeyeceğinin yıkıntısı. Sürekli hayal kırıklıkları ile dolu bir hayat içerisinde oluşumuz bu doğrultuda mutsuz bir yaşantıyı mutlu olma adına mücadele vererek sürdürebilmeyi. Bütün olumsuzluklara rağmen çok büyük bir başarı hikâyesi olarak görebilmeyi ümit etmek ve bunun bilincine varabilme erdemine ulaşabilmenin hazzını yaşıyor olabilmemiz gerçekten takdire şayan bir hareket olarak adlandırılabilecek en doğru tespit olacaktır.

Kendimizden beklentiler, bizim başkalarından beklentilerimiz, başkalarının bizden beklentileri bizleri üzdüğü kadar sevindiren durumlar da doğuyor elbette. Hayattaki beklentileriniz sizi üzen değil de en azından çoğunlukla üzen değil de dersem daha samimi bir temenni olmuş olur.

Beklentilerinizin doğrultusunda sevindiğiniz üzüldüğünüzden fazla olsun.

“Deneyim kazanılan bilgiden çok kaybedilen beklentilerden oluşur.” - Joseph Roux

Mutlu insan karanlığı ışığı ile aydınlatır.

Karanlığın kalmaması temennisi ile güzel beklentiler dilerim.

Haftaya görüşmek üzere mutlu olun, mutlu kalın.