Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bolu'da Gençlik Kolları Seçim Standı'nı ziyaret etti. 

Burada açıklama yapan Varank, seçim çalışmaları kapsamında kente geldiklerini söyledi. 

Yerel seçimlerde 1 milyona yakın gencin ilk defa oy kullanacağını aktaran Varank "Bu gençlerimize bizim ulaşmamız lazım. Hem bu stantlarla onlara ulaşmaya çalışılıyor hem de ev ziyaretleriyle belediyecilik vizyonumuz anlatılmaya çalışılıyor." diye konuştu.

"Çok gururlandıran bir tablo"

Bakan Varank, Bolu'dan bir müjde vermek istediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bizim Antarktika'ya bilim üssü kurma projemiz var. Bu da sayın Cumhurbaşkanımızın vizyoner siyaset anlayışıyla ortaya konmuş bir proje. Bilim insanlarımız, 3. bilim seferlerini şu anda Antarktika'ya düzenliyor. Bizim Antarktika anlaşmalar sisteminde söz sahibi olup orada kalıcı bir üs kurmamız için bu bilim seferlerinin yapılması ve orada geçici bir üs kurma faaliyetinin gerçekleştirilmesi gerekiyordu. 

Şunun müjdesini veriyorum; arkadaşlarımız resimleri yolladılar. Antarktika'da geçici bilim üssümüzü kurduk. Çok gururlandıran bir tablo var. Bayrağımızı oralarda dalgalandırmak, sancağımızı dalgalandırmak bizler için gurur verici. Ayrıca oldukça meşakkatli bir süreç, bilim insanlarımıza da teşekkürlerimizi yolluyoruz. Nasıl eziyet çektiklerini, nasıl fırtınaya tutulduklarını bana telefonda da anlattılar. Ülkemize hayırlı olsun inşallah." 

Gençlik Kolları Seçim Standı'nı ziyaret etti

Gençlik Kolları Seçim Standı'nı da ziyaret eden Varank, burada yaptığı konuşmada, seçim çalışmaları kapsamında Köroğlu'nun diyarı, cesur ve mert insanların memleketi Bolu'da bulunduklarını, ilk duraklarının şehrin cazibe merkezlerinden biri olan İzzet Baysal Caddesi olduğunu belirterek, AK Parti Gençlik Kolları'nın burada gençlere ulaşmak için açtığı standı ziyaret ettiklerini kaydetti.

AK Parti'nin belediyecilik vizyonunun, Türkiye vizyonunun gençlere anlatılması gerektiğini vurgulayan Varank, şunları kaydetti:

"Bolu bu manada anlamlı bir örneğe sahip. Biliyorsunuz burada Bolu Dağı Tüneli 12 hükümet, 16 bakan eskitmiş bir proje. Gençlerimizin bunun gibi Türkiye'nin nereden nereye geldiğini, o projenin nasıl vizyonsuzlukla patates deposu olarak kullanılması düşünülürken Sayın Cumhurbaşkanımızın iktidara gelmesiyle nasıl Bolu'ya kazandırıldığını ve Bolu'ya nasıl faydalar getirdiğini, bunun gibi örnekleri gençlerimize anlatmamız lazım."

Bakan Varank, hem Bolu hem de Türkiye için çalışmaya, gayret etmeye devam edeceklerinin altını çizerek, bu anlamda vizyon projelerinin bulunduğunu anlattı.