En güzel bahaneleri yaşamaya yormalıyız.

En güzel günleri yaşayabilmeli.

Nasıl ki geriye bakarak ileri gidemeyeceksek, geçmişimizi peşimizden sürüklemeden bugünümüzü doyasıya, en kalbi duygularımızla, içimizden geldiğince dakikalara bölmeliyiz ve yaşamalıyız.

Yaşam gayesi içerisinde çok zor bir zanaat olan mutlu yaşam gayretini gösterebilme kabiliyetine tecrübelerle ulaşmalıyız ve tecrübelerimizi anın tadını çıkarmada yeni yanlışlarımızı en aza indirmede kullanıp hatalardan ve mutsuzluktan uzaklaşmalıyız.

Keşke kelimesini hayatımızdan çıkartıp yerine iyi ki demeliyiz.

Bir sebep bulup o sebebi hep iyiye yorup dayanak etmeli kuşların sesini, yaprakların hışırtısını, güneşin tenimize değişini, yağmurun ıslaklığını bir şair gibi nakşetmeliyiz.

Çiçekler koparmak yerine yeşertmeliyiz, tüm canlılara saygıyı ilk kendimize saygı duymaya başladıktan sonra ehemmiyet göstermeliyiz.

Bizdeki değişimi tamamladıktan sonra çevremizin de değiştiğini görüp mutluluk için aradığımız sebepleri kendimizin oluşturduğunun farkına varacağız ki daha yaşanabilir, nefes alınabilir bir yaşamın mümkün olduğunu kavrayıp mutlu yaşamaya başlayabilelim.

Peşimiz sıra gelen hayat meşgalesinin zorluklarını bir nebze olsun hafifletip göğsümüzü daha sağlam gerip, omuzumuzdaki yükleri kendimize ağır görmeden, zorluklarla mücadele ederken hayatımızın anını da yaşayabilme erdemine kavuşmalıyız.

Birilerinin bizleri bir kalıp içerisine alma çabalarını boşa çıkarabilmemiz için sağlam ayaklarla basmalıyız yere ki kalıplara sığdırma çabalarını bertaraf edip daha yüksek sesle, daha emin bir tavır ile bu hayat benim ve ben hayatımı kendimi mutlu hissettiğim şekilde, kalıpların içine girmeden kendi belirlediğim sınırlar çerçevesinde yaşarım demeliyiz.

Hayallerinizi ve heyecanınızı insanlara bağlı kılmayın. İnsanlar çoğu kez hayal kırıklığıdır. Kuşlara bağlı kılın mesela, onların uçuşuyla kanat çırpın. Bir ağacın gölgesine veya bir çiçeğe, bir akşamüstüne.

Ama insana değil.

Nasır tutmasın gülen yanlarınız.

Ve sadece mühim olanın kendiniz olduğunun farkına vardığınız güzel bir yaşam dileklerimi sunarım, haftaya görüşmek üzere.

Mutlu kalın.