Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bir otelde Özbekistan Başbakan Yardımcısı Elyor Ganiyev'in katılımıyla düzenlenen Türkiye-Özbekistan İş Forumu'nda konuştu.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine dün akşam saatlerinde sınır ötesinden roket atılması sonucu yaralanan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Oktay, "Silahlı Kuvvetlerimiz saldırıya anında karşılık verdi. Kararlılıkla bundan sonra da çok daha şiddetli yanıt verecektir. Türkiye, sınırlarının ve vatandaşlarının güvenliğini korumakta daima kararlı olmayı sürdürecektir." ifadelerini kullandı.

"Yatırımcıların ülkemize duyduğu güven artmaya devam ediyor"

2002-2018 döneminde ihracatın 4,5 kat artarak 2018 yılında 168 milyar dolar seviyesine ulaştığını anımsatan Oktay, şunları söyledi:

"Aynı dönemde toplam dış ticaret hacmimiz ise yaklaşık 5 kat artarak 391 milyar dolar seviyesine yükselmiştir. Türkiye ekonomisi, ABD ile Çin arasında yaşanan belirsizlikler, Brexit belirsizliği, İran’a uygulanan finansal ve ticari yaptırımlar ile küresel ekonomideki istikrarsız toparlanmanın gölgesinde, emin adımlarla ihracatını artırmaya ve dış ticaretini güçlendirmeye devam etmektedir. 2019’un ilk 5 ayında Türkiye'nin ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 artarak 76,6 milyar dolara ulaşmıştır. Tüm bunların sonucu olarak uluslararası yatırımcıların ülkemize duyduğu güven güçlenerek artmaya devam etmektedir. Sağlıklı ticari ilişkilerin krizleri önleyici etkisi olduğuna inanıyor, uluslararası barışa ve refaha hizmet edecek güçlü ikili ilişkileri kurmaya özen gösteriyoruz."