Merhabalar değerli okuyucularım yeni bir köşe yazımda tekrar sizlerle beraberim bu kez sosyal medya değil de dünya düzeni hakkında düşüncelerimi kaleme almak istedim.
Dünya bir çark işliyor her şey bir düzen içerisinde milyarlarca yıl bu düzen işledi. Ta ki insanlar dünyaya gelene kadar. Aslında bu dünya bizim sınav salonumuz ama biz kitaplarımızı okumak sınavı tamamlamak yerine sınav salonumuza zarar veriyoruz. Yani dünyamıza…
Sonra ne mi oluyor? Dünyamızda savaşlar, salgınlar vb. Şeyler baş gösteriyor yani insan eliyle yapılan şeyler.
Peki neden bu olaylar neden insanlar işleyen bu düzeni bozmak peşinde insan insana zulüm etmek için illa onu tanıyor olması gerekmez tabi. Ekosistemi bozarak da olabiliyor.
Afetler oluyor insan insanı suçluyor ama hangi insan sorumlu bu olaydan belli değil.
Ekonomik krizler oluyor zenginlerin para kaybetmesin diye olan diğer insanlara oluyor. Peki sorumlu o zengin olan mı yoksa bu sistemi kuranlar mı?
Savaşlar oluyor 2 liderin sorumsuzluğunu suçsuz insanlar ödüyor. Ne için bu sorumsuzluğunuz? İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Nerde bu vicdan?
Diyeceğim aslında insan insana neden zarar verir ki? Hem de hiç tanımadığı insana...
Evren de hangi tür hiç tanımadığı insana zarar verir ki veya neden kendi türünün yaşadığı bu dünyaya kötü davranır ki?
İnsanoğlu Çok iyi bir düzen kurmuş sözde rahatlık için ama bu rahatlığın elbet bedeli olacak. Ama esas olan sorun şu bu rahatlığın bedelini hangi nesil ödeyecek? Yoksa o bedeli ödeyecek nesil biz miyiz?