Şili ile Arjantin arasında yer alan And Dağları'na 1972 yılında çarpan uçaktan hayatta kalan 16 kişiden biri olan José Luis 'Coche' Inciarte, 72 günlük hayata kalma savaşını İngiliz medyasına anlattı.

Uruguay'dan İngiltere'deki televizyon programına katılan José Luis 'Coche' Inciarte, geçirdikleri uçak kazasının ardından hayatta kalabilmek için kazada ölen arkadaşlarının cesetlerini yemek zorunda kaldıkları söyledi.

Talihsiz kazada hayatta kalan Inciarte, arkadaşlarının etini yiyebilmek için büyük bir enerji ve zihin çabası harcadığını kaydederken, bu acının artık onunla yaşamadığını ifade etti.

49 yıl önceki uçak kazasında sağ kalan yolcu: Ceset yedik #1

“YEMEMEK ÖLMEK ANLAMINA GELİYORDU”

“And Dağları hakkında tabii ki düşünüyorum. Unutmak mümkün değil ama artık bu durum hayatımın bir parçası değil.” diyen Inciarte, şöyle devam etti:

“Bu acı bugün benimle yaşamıyor. Hayatta kalmak istiyorsan başka seçenek yoktu. Bir toplantı yaptık ve bunu yapıp yapmamayı tartıştık. Yapmamak ölmek anlamına geliyordu ve herkes yemeye karar verdi.”

Inciarte'nin acı hikayesi, 1993 yapımı Alive filminde anlatırken, Coche filmde anlatılanların tamamının doğru olduğunu kaydetti.

49 yıl önceki uçak kazasında sağ kalan yolcu: Ceset yedik #2

3 EKİM 1972'DEKİ UÇAK KAZASI

Jose 'Coche' Luis Inciarte, 3 Ekim 1972 yılında Santiago'dan Montevideo'ya seyahat ettiği sırada sisle kaplı And Dağları’na çarpan Uruguay Hava Kuvvetleri'nin 571 sefer sayılı uçakta bulunan 45 yolcudan biriydi.

Amerikan futbol takımı Old Christians ile birlikte seyahat eden Inciarte, kazada kurtulan 16 kişinin arasındaydı.

İnciarte ve arkadaşları, hayatta kalmak için ölen arkadaşlarını yemek zorunda kaldı. Yaşananlar, 1993 yılında ‘Alive’ adlı filme konu oldu.

49 yıl önceki uçak kazasında sağ kalan yolcu: Ceset yedik #3