15 Temmuz başta son yıllarda Türkiye’yi hedef alan bütün kumpaslara öncülük ve ortaklık yapan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yönetimi küstahlıkta sınır tanımıyor.

İsrail ve ABD’nin bölgeye dönük yıkıcı eylemlerinde işbirliği yapmaktan çekinmeyen BAE, Türkiye’yi Arap ülkelerinin iç işlerine karışmakla suçladı. Türkiye'nin Arap ülkelerine yönelik politikalarının akıllıca olmadığını savunan dışişlerinden sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş, Ankara’ya “Arap ülkelerinin egemenliğine saygı duyması” çağrısı yaptı.

SÜREKLİ KARA PROPAGANDA

Küstah açıklamanın Türkiye’nin Zeytin Dalı harekatı kapsamında stratejik hedefi olan Afrin’e yaklaşması üzerine gelmesi dikkat çekti.

Gargaş, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Arap-Türkiye ilişkilerinin en iyi durumda olmadığı bir sır değil” dedi. Bakan Enver Gargaş, dengeye dönebilmek için, Türkiye’nin Arap ülkelerinin egemenliğine saygı duyması ve “akıl ve mantık çerçevesinde” ilişki kurması gerektiğini savundu.

Gargaş geçtiğimiz Ocak’ta da Zeytin Dalı Harekatı’nın Arap ülkelerine karşı yapılıyor algısı oluşturmaya teşebbüs etmişti. Gargaş kara propagandasında “Afrin’e ilişkin gelişmeler, Arap ulusal güvenliği konseptini gerçekçi bir temelde ele almayı ve yeniden inşa etme gereğini teyit ediyor” ifadelerini kullanmıştı.