HALA GÜLÜYOR

Mahkeme salonundan geçilen ilk fotoğraflarda, lacivert takım elbise giyen ve kırmızı kravat takan Mladiç'in gülümsediği dikkat çekiyor. Baş parmağıyla yaptığı 'her şey yolunda' hareketi de fotoğraflara yansıyan bir başka detay.

BOSNA'DA DEV EKRANLAR KURULDU

Bosna Hersek'te yaşayan herkes, evlerindeki televizyonlar veya şehir meydanlarına kurulan dev ekranlardan verilecek kararı takip ediyor.


50'DEN FAZLA AİLE ÜYESİNİ KAYBETTİLER

Evlerindeki televizyonu izleyenlerden ikisi, Bida Smayloviç ve Vasva Smaylovic. 65 yaşındaki Bida Smayloviç, katliamda aralarında eşi ve kardeşinin de bulunduğu 50'den fazla aile üyesini kaybetmiş.

Vasva hanım ise kocası, kızının kocası ve aile üyelerinden 30 kişiyi 22 yıldır hiç görmedi.

"HAYATIN BOYUNCA BEBEK BEZİ GİYMENİ İSTİYORUZ"

Saraybosna'da bir köprüye asılan pankartta ise Mladiç'e mesaj veriliyor.

Pankartta, "Ratko Mladiç, mahkeme olmadan da suçlu olduğunu biliyoruz, hayatın boyunca bebek bezi giymeni Allah'tan diliyoruz" yazıyor.

BİNLERCE İNSAN HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Bosna Hersek'in kuzeydoğusunda bulunan Srebrenitsa'da 1995 yılında gerçekleşen katliamda, aralarında çocuklarında bulunduğu yaklaşık 8 bin Müslüman erkek Mladiç komutası altındaki Sırp birlikleri tarafından öldürülmüştü. Mladiç'in başrol oynadığı Saraybosna'daki 44 ay süren kuşatma sırasında ise 10 binden fazla insan hayatını kaybetmişti.

16 yıl saklandıktan sonra 2011 yılında Sırbistan'da yakalanan Mladiç'in, aralarında soykırımın da bulunduğu 11 ayrı suçtan yargılandığı davada savcılık Sırp komutan için müebbet hapis cezası verilmesini istiyor.