New York'ta Dünya Ticaret Merkezi yakınlarında silahlı saldırı düzenlendi. New york Belediye Başkanı, saldırıda 8 kişinin öldüğünü duyurdu.

New York Polis Departmanı, Manhattan'da saldırıyı gerçekleştiren bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Olay yerinden fotoğraf

Associated Press haber ajansı, polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde olayda 6 kişinin öldüğünü, 15 kişinin yaralandığı duyurdu.

New York Belediye Başkanı ise saldırıda 8 kişi hayatını kaybettiğini açıkladı.

ABD medyasında yer alan haberlere göre Dünya Ticaret Merkezi yakınlarında, bir sürücü, kamyonetini bisiklet yolundaki insanların üzerine sürdü.

New York Polis Departmanı, şüphelinin gözaltına alındığını duyurmuş ve bölgeyi kordon altına alınmıştı.

Olay yerine bomba imha ekipleri de gönderildiği bildirildi. FBI ise olayı terör saldırısı olarak değerlendirdiklerini açıkladı.

SALDIRGAN ÖZBEK ASILLI

ABD basını tarafından saldırganın Özbek asıllı Seyfullo Saipov olduğu belirtildi.

ABD Başkanı Donal Trump saldırı hakkında açılamalarda bulundu. Trump: Polis teşkilatı yakından ilgileniyor. DEAŞ'ın ülkemize dönmesine izin vermeyeceğiz. Saldırı hasta, meczup birisi tarafından yapıldı.

SALDIRININ ŞİFRESİ: YALNIZ KURT

New York Valisi Andrew Cuomo, bu saldırının daha geniş bir komplonun bir parçası olduğuna dair bir delil olmadığını söyledi. Cuomo, "Bu yeni terör taktiği, yalnız kurt saldırısıdır. Sadece birkaç saat oldu ama daha büyük bir saldırı planına dair elimizde kanıt yok" dedi. Cuomo, saldırının şifresini “Yalnız Kurt” olarak açıkladı.

ABD'YE 2010 YILINDA GELMİŞ

ABD medyası, polis kaynaklarına dayandırdığı haberlerde, saldırganın Özbekistan'dan 2010 yılında ABD'ye gelen Saipov olduğunu duyurdu.

Haberlerde, olay yerinde kamyonette saldırının terör örgütü DEAŞ adına yapıldığını gösteren İngilizce bir not bulunduğu kaydedildi.

Polisin kordon altına aldığı bölgede incelemeler geç saatlere kadar sürdü. "Cadılar Bayramı" olarak bilinen Halloween etkinliği nedeniyle de kentin birçok yerinde güvenlik önemleri artırıldı.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, olayın ardından düzenlediği basın toplantısında, saldırıda 8 kişinin hayatını kaybettiğini, en az 15 kişinin yaralandığını açıklamıştı. New York Polis Departmanı Şefi James O'Neill ise saldırganın kiralık bir kamyoneti bisiklet yolunda insanların üzerine sürdükten sonra bir okul aracına çarparak durduğunu, kamyonetten inmesinin ardından da vurularak gözaltına alındığını duyurmuştu.