Koronavirüsün yeni merkezi haline gelen ABD’de, ABD Donanması’na ait ‘Comfort’ (huzur, konfor) isimli bin yatak kapasiteli gemi, dün Manhattan’a demirledi. Yüzen hastanenin şehirdeki hastanelerin yükünü hafifletmesi amaçlanıyor.

Beyaz gövdesinde kırmızı haçlarla süslenen gemi, bi pandemi hastanesi statüsünde değil. Koronavirüs hastalarının tedavisinde kullanılmayacak olan gemi, travma vakaları dahil olmak üzere hastanelerdeki diğer hastaların tedavisini üstlenecek.

Koroonavirüs hastalarının tedavisinde kullanılmayacak olan gemi, travma vakaları dahil olmak üzere hastanelerdeki diğer hastaların tedavisini üstlenecek.

BİN 200 SAĞLIK PERSONELİ BULUNUYOR

En son 11 Eylül saldırılarının ardından New York’a demirleyen ‘Comfort’ta bin 200 sağlık personeli görev almaya hazır bulunuyor.

Gemide ayrıca, ameliyathaneler, tıbbi laboratuvar, eczane, dijital radyoloji, CAT taraması, iki oksijen üreten tesis ve bir helikopter pisti yer alıyor.

Comfort’ın diğer hastaların tedavisini üstlenmesiyle birlikte New York’taki pandemi hastaneleri mümkün olduğunca çok yataklı yoğun bakım üniteleriyle donatılacak.

Öte yandan New York’ta Manhattan Kongre Merkezi Javits Center da sahra hastanesine dönüştürülmüş durumda.

GEMİYİ GÖRMEK İSTEYEN NEW YORKLULAR ‘SOSYAL MESAFE’Yİ UNUTTU

‘Comfort’ın Manhattan’a yanaşmasının ardından gemiyi görmek için Pier 90’a akın eden New Yorklular ‘sosyal mesafe’ kuralını unuttu.

Geminin şehre yanaştığı esnada bir düzine NYPD polisi hazır bulunuyordu. Halkı sosyal mesafe konusunda uyaran ve kalabalığın geminin fotoğraflarını çekmesine izin veren New York polisi, sosyal mesafe kuralına uymayanlara herhangi bir ceza uygulamadı.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio ise, corona virüs tedbirleri kapsamında alınna kararlara uymayanlara 500 dolar para cezası uygulanabileceğini belirtti.