İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilk öğrencilerini bekliyor.

MEB ve İTÜ tarafından imzalan protokol kapsamında İstanbul'daki Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kampüsü'nde yapım ve hazırlık çalışmaları sürdürülen lise, yeni dönemde eğitim öğretim faaliyetlerine başlayacak.

İTÜ Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Toros Aksu Habere özel yaptığı açıklamada İTÜ Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’ni anlattı.

"Bilişim teknolojisi", "biyomedikal cihaz teknolojileri", "elektrik elektronik teknolojisi" ve "denizcilik" olmak üzere 4 alanda mesleki ve teknik eğitim verecek okulda, derslere lise öğretmenlerinin yanı sıra İTÜ öğretim üyeleri de girecek. Ayrıca, öğrencilere ilk yıl İngilizce hazırlık eğitimi alma imkânı da sağlanacak.

MEB'in son LGS sonucuna göre başvuru formunda İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için 3 sınıf ve 90 öğrenci kapasiteli kontenjan belirlenirken, bu tercihin son güne kadar değişebileceği öngörülüyor. Lise, 2019-2020 eğitim öğretim döneminde meslek sahibi olmak isteyen gençlere kapılarını açacak.

Öte yandan, MEB tarafından İTÜ rehberliğinde Artırılmış Sanal Gerçeklik Laboratuvarı'nın (AVR) kurulması da planlanan proje kapsamında, okullarda görev yapan öğretmenlerin ve yöneticilerin hizmet içi eğitimleri, İTÜ akademisyenlerinin koordinasyonunda yapılacak.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ön protokolünü imzaladıklarını hatırlatarak, İTÜ'nün 250 senelik geçmişiyle İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni kendi yapısına dâhil etmesinin büyük bir kabul göreceğini söyledi.