6 Haziran Pazar günü yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı hazırlıkları Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından tamamlandı.

Liselere geçiş hazırlıkları yapan öğrenciler için Türkiye genelinde yapılacak olan LGS sınavı heyecanı yaşanıyor.

Öğrenciler heyecanlı bekleyişlerini sürdürürken sınavın sorunsuz bir şekilde tamamlanması için Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü, okullardaki gerekli hazırlıkları tamamladı.

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, “İl genelinde 314 okulda yapılacak sınav için 1327 salon, 22.020 öğrenci için hazır hale getirildi. Öğrenciler, LGS’ye kendi okullarında girecek. 3088 öğretmenin görev alacağı sınav için sınav merkezlerinde dezenfektasyon ve genel temizlik işlemlerini tamamlandı. Ayrıca sınava girecek öğrenciler için cerrahi maske ve dezenfektasyon ürünlerini sınav merkezlerine ulaştırıldı.

6 Haziran’da yapılacak LGS sınavına girecek olan öğrencilerin geçerli kimlik belgelerini kesinlikle yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Kimlik belgesi problemleri yaşayan öğrencilerin sorunlarını halledebilmeleri için Kahramanmaraş Nüfus Müdürlüğü, 5 Haziran Cumartesi günü saat 10.00-16.00, 6 Haziran Pazar günü ise 07.00-10.00 arasında mesaiye açık olacaktır.

LGS sınavına girecek öğrenciler ile birlikte her öğrenci için 1 refakatçi, saat 07.00-15.00 arasında sokağa çıkma yasaklamasından muaf olacaktır. LGS’de görevli olanların dışındaki kişiler ile öğrenci velileri, okul bahçesine giriş yapamayacaktır. Sınav görevlileri ve öğrenciler, cep telefonları ve elektronik eşyalar ile okul binasına asla alınmayacaktır. Ayrıca şehir içi toplu taşıma araçlarının seferleri artırılacaktır.

09.30’da başlayacak sınav için öğrencilerin 09.00’da sınav binalarında hazır olması gerekmektedir. 2 oturum halinde yapılacak olan sınavın 1.oturumu saat 09.30’da başlayıp 75 dakika sürecek; 2.oturumu ise saat 11.30’da başlayacak ve 80 dakika sürecektir.

Sınavın başlamasından itibaren ilk 15 dakika içerisinde sınava gelen öğrenciler, sınava kabul edilecek fakat bu öğrencilere ek süre verilmeyecektir. Sınavın başlamasından 15 dakika sonra gelen öğrenciler ise sınav binasına asla alınmayacaktır. Öğrencilerin, sınava gelirken yanlarında koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulundurmaları gerekmektedir.”