Geçtiğimiz yıllarda yaşanan üzücü servis olaylarının Elbistan’da yaşanmaması için de öğrenci servislerine yönelik denetimler sıklaştırılacak.

Kaymakam Akkoyun, okul çevrelerinde öğrencileri huzursuz edecek, madde bağımlığına alıştırmaya çalışacak kişiler için de özel önlem alındığını söyleyen Akkoyun; ”2017-2018 Eğitim dönemi bugün başlıyor. Öğrencilerimize, velilerimize, eğitim camiasına, öğretmenlerimize, okul idarecilerimize ve Milli Eğitim Müdürlüğü personeline kazasız belasız başarılı bir yıl olmasını diliyorum. Tedbir noktasında özellikle ilçe merkezinde eğitim öğretim kurumlarımızın yoğun olduğu yerler ve çevre mahallelerimizde de bulunan okullarımızda alınması gereken tedbirler ile ilgili yakın zamanda geniş kapsamlı toplantı yaptık. Bu toplantıda kolluk kuvvetlerimiz olduğu gibi muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, taşımacılık yapan firmalar, okul idarecilerimiz ve bütün ilgili kurumlar katıldılar. Bu sene Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun talimatları doğrultusunda tedbirlerimizi artırıyoruz. Okul çevresinde okulla ilgisi olmayan kişilerin beklemesine ve bu alanların güvenliğinin sağlanmasına daha fazla ehemmiyet gösteriyoruz. Bunların yanında özellikle taşımacılık yapan okul servisleri diye ifade ettiğimiz araçların gerek araç bakımı eksiklerinin giderilmesi, gerekse seyir halinde dikkat etmeleri gereken kurallar noktasında trafik ekiplerimiz daha hassas davranacaklar ve okul idarecilerimiz bu noktada gerekli bütün tedbirleri alacaklardır. Özellikle okul çevresinde çocuklarımızı tehdit edecek risk oluşturabilecek madde bağımlılığı ile mücadele noktasında emniyete bağlı ekiplerimiz yoğun olarak çalışıyorlar. Bu anlamda gerekli tedbirleri alıyoruz. Eğitim dönemi boyunca da bu tedbirler devam edecektir. Amacımız 2017-2018 eğitim yılının başarılı bir yıl olması ve bunun yanında herhangi bir sorunun yaşanmadığı öğrencilerimizin hem okul güvenliğinin, hem de öğrenci güvenliği sağlandığı ortamda eğitim öğretime devam etmesi . Tekrar başta öğrencilerimize, eğitim camiasına, öğretmelerimize, okul idarecilerimize, Milli Eğitim Camiasına, okullarda görev yapan hizmetlilere kadar hayırlı bir yıl olmasını diliyorum. Velilerimize kolaylıklar diliyoruz. Eğitim sadece okulda alınan bir süreç değildir, aynı zamanda evlerde velilerimizin öğrencilerimize gerekli desteği sağlaması gerekiyor. Herkese hayırlı başarılı olsun Elbistan’ımızda da Eğitimde bundan sonraki süreçte başarılar bekliyoruz” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt yeni sezona öğretmen sorunu yaşamadan başladıklarını söyledi.

Bayazıt, Elbistan’da 5 okulda beşinci sınıflarda yabancı dil ağırlıklı eğitim yapılacağını söyledi.

Bayazıt, “2017-2018 Eğitim Öğretim Yılımız Türkiye'de olduğu gibi Elbistan’ımızda da sorunsuz bir şekilde başladı. Yaklaşık 118 eğitim kurumunda 35 bin öğrencimiz 2 bin öğretmenimiz ile bu yıl eğitim öğretime başlıyoruz. İnşallah kazasız belasız başlayıp aynı şekilde de tamamlamayı düşünüyoruz. Bakanlığımızın 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında Türkiye genelinde 620 Pilot okul belirledi, bu kapsamda ilimizde Elbistan’da 1 onikişubat ilçesinde 1 okul pilot okul olarak seçildi ve bu sene 5. Sınıflarda İnşallah yabancı dil hazırlık sınıfları olacak. Bu okullarımızda 5. Sınıflar dahil edildi. Bunlar için gerekli tedbirleri aldık. Eksik olan öğretmenlerimiz vardı, kadrolu İngilizce öğretmenlerimizi görevlendirdik. Okullarımızda sorunsuz bir şekilde Eğitim-Öğretime başlıyoruz. İstiklal İlkokulu bünyesinde Suriyeli öğrencilerimiz için geçici Öğretim merkezimiz açmıştık, İnşallah bu sene de yaklaşık 300 öğrencimiz ile beraber Eğitim-Öğretime devam edeceğiz. Bakanlığımızın yaklaşık bir buçuk yıllık çalışması neticesinde yeni müfredat değişikliğine gidildi. 1-5 ve 9. Sınıflarda 51 dersin müfredatı güncellendi. Çağımızın geleneklerine uygun bir şekilde düzenleme yapıldı. İnşallah yeni müfredatımız bilimsel olması milli olması özellikle değerler eğitiminde on temel konumuz vardı, son derece önemli, öğrencimizin anlayabileceği konuların sadeleştiği bir müfredat programı. Biz bununla ilgili okullar açılmadan önce yaklaşık 2 bin öğretmenimizi semineri aldık. Bilgilendirme çalışması yaptık inşallah gelecek yıldan itibaren yeni müfredat diğer sınıfların tamamında uygulanacak” dedi.

camiası temsilcisi Eğitim Bir-Sen Elbistan Temsilcisi Tahsin Çıplak’da terör kurbanı olan öğretmenlerin acısı ile yeni bir döneme başladıklarını belirterek, eğitim camiasının yılmadan bıkmadan vatana millete hayırlı evlatlar yetiştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Tahsin Çıplak, “ 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı tüm camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Başta öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize bu dönem içerisinde kolaylıklar diliyoruz. Özverili bir şekilde çalışan öğretmenlerimizin neler yaptıklarını biz alanda daha iyi biliyoruz. Bu yıl ile ilgili bir hüznümüz var. Bu yılı Necmettin öğretmensiz ve Aybüke öğretmensiz geçiriyoruz. Allah'tan onlara rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Şunu kimse unutmasın ki onların yerini dolduracak arkada kocaman bir eğitim ordusu var. Hizmetlisinden tutun memurundan, şefinden, öğretmeninden, öğrencisinden, okul müdürüne kadar ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden tutun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bakanlığa kadar tüm eğitim camiası özverili bir şekilde çalışıyor. Bizler de sendika olarak öğretmenlerimizin öğrencilerimizin tüm eğitim camiasının arkasında olduğumuzu herkes tarafından bilinmesini istiyoruz, alanda kendilerini rahatlatacak işlerini kolaylaştıracak ne varsa bu konuda her türlü desteğe hazırız. hedefimiz Elbistan eğitiminin bir adım daha öne çıkması. Eğitimin bir adım daha iyi olmasıyla ilgili çalışmalar bu konuyla ilgili gerek sayın Kaymakamımız Tuncay Akkoyun başta olmak üzere ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Kürşat Bayazıt'a, tüm eğitim camiasına teşekkür ediyoruz, bu özverili çalışmalarından dolayı. Ben bütün arkadaşlarıma 2017-2018 eğitim öğretim yılının başarılı geçmesi temennisinde bulunuyorum. Bu yıl müfredat çalışmalarıyla yeni çalışmalar ortaya çıkacak, değerler eğitimi daha ön planda olacak. TEOG ile ilgili çalışmalar şu anda yapılıyor. İnşallah bu dönem hepimiz için başarılı bir şekilde sağlıklı bir şekilde geçer tüm arkadaşlarıma Bu dönem için başarılar diliyorum hepsini ayrı ayrı teşekkür ediyorum emeklilere için Allah hepsinden razı olsun Allah'a emanet olsunlar” dedi.