Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3.Turizm Şurâsı'nda, "Bizi bugünlere kadar getiren turizm politikamız artık tıkandı, yeni bir vizyona, yeni yaklaşımlara ihtiyacımız var" sözlerinin ardından harekete geçen hükümet, Şurâ'da alınan kararları hayata geçirmek için çalışma başlattı. "50 milyon turist 50 milyar dolar gelir" hedefine ulaşmak için Şurâ'da alınan kararlar en kısa zamanda devreye sokulacak.

DÜĞÜN TURİZMİNE DESTEK

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un, Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatları çerçevesinde önümüzdeki günlerde düğmeye basarak, turizm seferberliği başlatacağı öğrenildi. Hükümet, turizm seferberliği kapsamında, temel turizm yasası oluşturulması, turizmin gelişmesini engelleyen yüklerin ortadan kaldırılması konusunda çalışma yapacak. Anadolu kentlerine tarifeli ve düşük fiyatlı uçuşların artırılması, turizmde güçlü bir Ar-Ge bölümünün kurulması, yeni teknolojilerin etkin kılınması konusu da masaya yatırılacak. Sabah'ın haberine göre, ulusal ve uluslararası alandaki spor faaliyetlerine maddi desteğin artırılması, kruvaziyer limanlarının 5. bölge teşviklerinden yararlandırılması, Helal Turizmi'nin 2023 stratejisindeki yerini alması, düğün turizminde dünyanın önde gelen organizasyonlarının harcamalarının KDV'den muaf tutulması, lüks turizm kapsamında ünlü sanatçıların Türkiye'ye davet edilerek 'Lux Turkey' markasının oluşturulması için harekete geçilecek.

FİLM TURİZMİ İÇİN KOMİSYON YOLDA

Şurâ'da alınan kararlar çerçevesinde öncelikli konular arasında, sivil havacılık şirketlerinin yurtdışında yapılandırılmalarına destek verilmesi, havalimanlarının alt ve üst yapılarının iyileştirilmesi, Türkiye markası oluşturulması, tanıtım faaliyetlerinin geniş çaplı yapılması, sinema ve dizi sektörünün kamu tarafından stratejik bir sektör olarak ilan edilmesi, Film Turizmi Komisyonu oluşturularak yerli film ve dizilere yönelik stratejiler belirlenmesi bulunuyor.