Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu katıldığı '2. Avrasya Ülkeleri Kamu İstihdam Kurumları Çalıştayı'nda Meclis'e gönderilen istihdam paketi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

'Teşvikleri Asgari Ücret sınırından çıkarıyoruz'

Sarıeroğlu, "Bu hafta itibariyle Meclis'e gönderilen yeni istihdam paketimizle birlikte yeni bir ivme kazanacağız. 2018 yılında işsizlik oranlarımızın tek haneli rakamlara indirilmesi birinci önceliğimiz. Kadınların, gençlerin, engelli kardeşlerimizin istihdam oranlarını arttırmak temel önceliklerimiz olarak belirlenmiş durumda. İstihdam teşviklerimizde yeni bir modeli uygulamaya koyduk, özel sektör ve STK'lar ile birlikte çalışacağız. Ayrıca istihdam teşviklerinin sürelerini arttırmış durumdayız. Teşvik uygulamalarımızı asgari ücret sınırından çıkarıyoruz. Prime esas kazancın üst limitiyle alakalı olarak sınırı belirlemiş durumdayız.'' dedi.

10 bin TL'lik kupon eğitim

Mesleki eğitimle alakalı olarak da yeni bir formata geçidiğine dikkat çeken Sarıeroğlu, ''Biz sadece koordinasyonu gerçekleştireceğiz, eğitimlerin içeriğinin hazırlanması tamamen iş verenlerimizin hazırlayacağız yeni bir format olacak. Gençler bizim için çok önemli, bu konunda da çok radikal kararlarımızı Meclis'te torba kanuna koyduk. Genç kardeşlerimizin kendi ihtiyaç duyduğu alanda, kendilerinin belirledikleri yerde bir eğitim imkanına kavuşmasını sağlayacağız. 10 bin TL'ye kadar ulaşan bir kupon sistemi ile bize başvuracaklar, istedikleri şekilden eğitim almalarına imkan vermiş olacağız.'' diye konuştu.

Yetim aylığı kesilmeyecek, yeşil pasaport iptal edilmeyecek

Yine radikal bir bakış açısıyla gençlerin bundan sonra işe girdikleri zaman yetim aylıkları kesilmeyeceğine de dikkat çeken Sarıeroğlu yeşil pasaportların ise gençlerin işe girmeleri halinde iptal olmayacağını söyledi.