Başbakan Binali Yıldırım Ak Parti İl Kongresi'nde konuştu. 1 milyon taşeron işçisine kadro sağladıklarını ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, şöyle devam etti:

"Türkiye Taşkömürü İşletmelerinde istihdam artırmak için yeni bir program başlatıyoruz. Daha çok çalışan demektir. Bu ocaklarda daha çok çalışan olacak. Taşkömürü Kurumu'nun kendi işletmediği alanlara yatırım yapılacak. Diğer birkaç konu daha var. Soma'daki madencileri şehit olarak düzenleme yaptık. Ve onlara bazı haklar verdik. Bu haklardan Zonguldak yararlanmamıştı. Şimdi bunu da düzeltiyoruz. Zonguldak kömür işletmesinde vefat eden kardeşlerimize de şehitlik mertebesi veriyoruz. Ve onların birer yakınlarını da kamuda işe alıyoruz" dedi.

KİT'lere Kadro verilecek mi ? 

Başbakan Yıldırım, taşeron işçilerle ilgili olarak da şunları söyledi: Taşeronlarla ilgili problemi de biz çözdük. 1 milyon kardeşimize iş, aş ve kadro sağladık. KİT'lerle ilgili ileri geri yalan yanlış bir sürü laflar söyleniyor. KİT'lerde çalışan arkadaşlarımız var. Bunların sorununu da hallediyoruz. Bunlara kadro tahsis edeceğiz. Öncelikli olarak yıllardan beri taşeron alt yüklenici bünyesinde çalışan arkadaşlarımız geçiş yapacaklar. Bu kadar basit. Hayırlı uğurlu olsun.

Taşeron işçilerin Kadro detayı 

Kadroya alınacak kişiler arasında tespit komisyonunun belirlediği listede ismi yer almayanlar, ilana itiraz edecek. İtiraz için üç gün süre verilmesi öngörülüyor. İtirazları da yine aynı kurul değerlendirecek. İtirazların incelenmesi ve listenin kesinleşmesinin ardından sınav süreci başlayacak. Her kurum sınav yöntemini kendisi belirleyecek. Sınav yalnızca yazılı, sözlü veya uygulamalı olabileceği gibi, yazılı-sözlü ya da sözlü-uygulamalı da yapılabilecek. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra, bu sınav sonucuna yapılacak itirazlar da değerlendirilecek. Resmi Gazete'ye göre 2 Nisan'da taşeron işçiler kadrolu olacak.

Kaynak : Yeni Şafak