Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, katıldığı bir televizyon kanalındaki canlı yayında 850 bin taşeron işçisinin kamuya alınmasına ilişkin hazırlanan düzenleme ile ilgili gelen soruları cevapladı..
Bakan Sarıeroğlu kadroya alınacak taşeron işçilerine geçişleri tamamlandığında 52 günlük ikramiyenin de verileceğini belirtti.


Bakan Sarıeroğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle;

Olağanüstü günlerden geçilen dönemlerde böyle bir adımı atıyoruz. Taşeron konusu bütün vatandaşlarmızı ilgilendiren bir konu... Sayın Cumhurbaşkanımızın bana kabine açıklandıtan sonra verdiği ilk görevdi. Talimat Cumhurbaşkanımızdan geldi. Çalışma arkadaşlarımıza da bu süreçte teşekkür ediyorum.

Çok fazla çalışma yaptık. Zor bir konu, bu yüzden çok büyük bir hassasiyetle çalıştık.

Taşeron düzenlemesi yaklaşık 900 bin kişiyi kapsıyor. Aileleriyle birlikte yaklaşık 4 milyon vatandaşımızı ilgilendiriyor.

İlk aşamada 450 bin kişiyi tam kadrolu olarak almış olacağız. Bazı rakamları vermek istiyorum. Kamuda şu anda 109 bin işçimiz var. Yaklaşık 4 buçuk kat işçiyi kadroya alıyoruz. Zor bir iş ve bundan sonraki aşaması da zorlu olacak. İkinci aşamada belediyede ve il özel idarelerindeki iktisadi teşekkülerde 400 bin kişi istihdam edilecek. Halihazırda bu şekilde çalışan 100 bin işçimiz var.

Çalışanların kazanmış oldukları kıdem ve yıllık izinler olduğu gibi korunacak.

Maaş konusunda mevcut maaşları ile birlikte geçiş sağlamış olacak. Maaşlarına 52 günlük ikramiye de eklenmiş olacak.

Kadroya alınacak kişilerin tayin hakkı olmayacak.

Çalışmamız tamamlandı. Başbakan'ımız yurtdışından geldikten sonra son bir değerlendirme yapacağız.
Bu sene bitmeden bu işi nihayete erdireceğiz.
Kadroya alınacaklara herhangi bir eğitim ve yaş sınırı konulmayacak.
Herhangi bir kıdem aranmayacak.