Mayıs Ayında Yürürlüğe Giren Torba Kanunda Bağ Kur’lular İçin Çok Önemli Bir Düzenleme Yer Alıyordu. 2018 Yılı Mayıs Ayı İtibarıyla Prim Borcu Bulunan Bağ Kur’lulara Bu Aydan Önceki Borçların Silinme İmkanı Tanınmıştı.

Bu Ayın Başı İtibarıyla Otomatikman Bu Durumdaki Kişilerin Borçları Silindi. Peki Bu Kişiler Emekli Olacak Duruma Geldiklerinde Bu Süreleri Emekliliklerine Ekletebilecekler Mi?

Mayıs Ayı Ve Öncesine İlişkin Prim Borcu Bulunan Bağ Kur’lular Bu Borçlarını 1 Ağustos 2018 Tarihine Kadar Yapılandırmadılarsa Sgk Bu Kişilerin Borçlarını Sildi.

Dolayısıyla Bağ Kur Prim Borcu Bulunan Ancak Borcunu Yapılandıran Kişilerin Borçları Silinmedi Ve Bu Kişiler Bu Borçları Ödeyerek Bu Süreleri Emekliliklerine Saydırabilecekler.

Ancak 1 Ağustos 2018 Tarihine Kadar Prim Borçlarını Yapılandırmayan Bağ Kur’luların Borçları Silindi Ve Bu Sürelere İlişkin Hizmetler De Emeklilik İçin Değerlendirilmeyecek.

Mayıs 2018 Ve Öncesine Ait Prim Borçları Silinen Kişiler İsterlerse İleride Bu Sürelere İlişkin Primleri Ödemek Suretiyle Bu Süreleri İhya Edebilecekler. Yani Emeklilik İçin Prim Günlerine Eklettirebilecekler.

Bunun İçin Yapılması Gereken Sgk’ya Bu Konuyla İlgili Dilekçe Vermek Ve Hesaplanan Prim Borcunu Üç Ay İçinde Ödemek. Bu Şekilde Borçların Silindiği Süreler İhya Edilerek Talep Tarihindeki Prime Esas Kazanç Üzerinden Hesaplanacak Tutarın Ödenmesi Suretiyle Emeklilik Hesabında Değerlendirilebilecek.

HABER: CAN KARADANA