Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törende GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ ALİ İHSAN KABAKCI, Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Osman Sayın Spor Salonu bahçesinde devam eden törende konuşan Kabakcı, 19 Mayıs 1919'da Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş yoluna çıkıldığı gün olduğunu söyledi.

Bundan 100 yıl önce Samsun'da tutuşturulan kurtuluş meşalesinin Anadolu'ya dalga dalga yayıldığını hatırlatan Kabakcı, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlık aşkını tüm emperyalist güçlere göstererek 'Ya istiklal ya ölüm' sloganıyla hem yurdumuzun birçok yerinde hem de Sütçü İmam'ları Şahin Bey'leri gibi tüm kahramanlarımızı harekete geçirerek bağımsızlık meşalesinin yandığı gündür."

Kutlamalar, Milli Mücadelenin 100. Yıl temalı "Ecdada mektup" yarışmasında dereceye giren Mehmet Akif Işık'ın mektup okuması ve spor dallarından mini gösteri yapılan devam etti.

Daha sonra programa katılan protokol Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Gençlik sergisini” gezdi.

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HAYRETTİN GÜNGÖR, gazetecilere yaptığı açıklama da 19 Mayıs 1919’ün bağımsızlık mücadelesinin başladığı gün olduğunu belirtti.

AK PARTİ KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLİ AHMET ÖZDEMİR ise milli mücadele kahramanlarını rahmet ve minnetle andığını söyledi.

Kutlamalara, Vali Vahdettin Özkan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay İle Öğrenciler Ve Vatandaşlar Katıldı.