Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Anayasa Mahkemesinini yeniden yapılandırılması önerisiyle ilgili konuştu. 

Bakan Gül, "Hukukun üstünlüğü adına ihtiyaç duyulan her türlü değişiklik mümkündür. Bunu yapacak olan parlamentodur. Parlamento her şeyin üstündedir. Anayasa konusunda mutabakatla söz konusu olabilir. Etkin bir çalışmaya nasıl olunabilir bakılabilir. Yargının da kamusal eleştiriye açık olması lazım. AYM'nin mevcudiyetinden rahatsızlık söz konusu olamaz." ifadelerini kullandı.

Türk milleti adına karar veren yargının Türk milletine sırtını dönemeyeceğini belirten Gül, "Yargının 'pardon' deme lüksü yoktur. Ben yargıyım hesap vermem anlayışı asla kabul edilemez." dedi.

"AİHM bir insan hakları mahkemesidir siyasi kurum değildir"

Ermenistan'in Dağlık Karabağ'daki çatışmalara Türkiye'nin dolaylı yoldan katıldığı iddiasina AİHM'in verdiği tedbir kararına tepki gösteren Gül, şöyle konuştu: 

Siyasi bir karar. Asla ülkemizden bilgi dahi alınmadan verilmiş bir karar. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) karari kabul edilir değil. AİHM bir insan hakları mahkemesidir siyasi kurum değildir. AİHM'in mahkeme olarak mevcudiyetinin de sorgulanacagini hatırlatmak isterim. Hiçbir geçerliliği kabul edilebilir yanı yoktur.