Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekatı’nın 52. gününde 12 köyü daha terör örgütlerinden temizledi. TSK ve ÖSO, Afrin’in ilçe merkezine bağlı Başilhaya ve Kibar köyü ile ilçenin güneybatısındaki Cinderes beldesine bağlı İskan, Zındıkan, Kile, Gümüşburç ve Celeme köylerini, kuzeyinde Bülbül beldesine bağlı Hapol, Berlane Kuy, Kızılbaş ve Kutanlı köyleri ile kuzeybatıda Şeran beldesine bağlı Küçük Karkin köyü YPG/PKK-DEAŞ’tan arındırdı.

212 Nokta temizlendi

TSK ve ÖSO, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ’ın işgalindeki Afrin’de 5’i belde olmak üzere toplam 212 bölgeyi kontrolü altına aldı. Harekatta terörden arındırılan toplam alan yaklaşık bin 100 kilometrekareyi aştı. TSK ve ÖSO, Afrin ilçe merkezinin doğu-güney hattında, doğudan güneydoğuya doğru 1,5 kilometre daha ilerlediğinde merkezi tam kuşatmaya almış olacak. İlçe merkezinin güneyinden çevrelenmesine ise 3,5 kilometre kaldı.

Afrin'deki teröristlerin dünyayla bağlantısının kesilmesine 5 km kaldı

En uzak noktalar birleşecek

Harekatta en uzak iki nokta Afrin’de birleşiyor. Batıda Cinderesi, doğuda Burseya cephelerinin birleşmesi için kalan mesafe 8.5 kilometre. Cinderesi ilçesinin düşmesi sonrası batıdan ilerleyen birlikler Afrin ilçe merkezine 3,5 kilometreye kadar yaklaşırken doğu cephesinde ise mesafe 1,5 kilometreye kadar düştü. Karzehal, Ayn Dara, Cemiyle, Zarife ve Maarata köylerinin de alınması ile Afrin kuşatması tamamlanmış olacak.

Hatları genişletme oyunu

ÖSO savaşçılarının TSK’yla koordineli operasyonları sürüyor. TSK ve ÖSO unsurlarının bulunduğu noktalardan artık kolaylıkla görülebilen Afrin ilçe merkezini, Anadolu Ajansı havadan görüntüledi. Diğer yandan, Afrin’in 6. belde merkezi olan ve ilçe merkezinin kuzeybatısına düşen Mabatlı’ya yönelik operasyonlar henüz başlamadı. Kuşatmanın tamamlanmasının ardından, Afrin ilçe merkezini çevreleyen hatların genişletilerek sıklaştırılması bekleniyor.