TSK’nın Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin merkezini teröristlerden temizlemesinin ardından ilk cuma namazı kılındı.

Afrinlilerin yanı sıra Mehmetçik ve Özgür Suriye Ordusu mensupları da ilçe merkezindeki camide vatandaşlarla cuma namazı kıldı. Caminin imamı, hutbede, Afrin’i teröristlerden temizleyen komutanlara teşekkür ederek, bundan sonra kendilerine büyük görev düştüğünü, birlik olma zamanının geldiğini söyledi.

Cuma namazının ardından bazı vatandaşlar Mehmetçik’e sevgi gösterilerinde bulunurken, vatandaşlar, çok uzun süreden sonra ilk defa huzur içinde namaz kıldıklarını belirtti.

Halka binlerce Kur'an

TSK’nın Zeytin Dalı Harekatına başladığı günden itibaren terörden arındırılan köylerde sivillere insani yardım desteği veren Türkiye Diyanet Vakfı, bölgede dini hayatın eksiksiz yaşanabilmesi için de harekete geçti. Afrin merkezin alınması ile birlikte insani yardım çalışmalarına burayı da ekleyen Vakıf, şu ana kadar 16 bin ekmek, 855 gıda kolisi, 5 litrelik 250 su, 30 temizlik kolisi, 500 çocuk bezi, 100 hasta bezi, 24 soba, 375 çarşaf, 50 branda, 545 battaniye, 14 çadır, 645 yatak, çocuklara 800 oyuncak dağıttı.

Afrin’de insani yardımların ve din hizmetleri çalışmalarının koordinesinde kullanılmak üzere bir koordinasyon merkezi açacak olan Vakıf, yardımları bu şekilde sürdürecek. Camileri basıp Kur’an-ı Kerim’i yırtan terör örgütü PKK/PYD’nin yol açtığı yaralar da kapatılacak.

Üç Camii onarılacak

Türkiye, PKK/PYD’nin İslamdan koparmaya çalıştığı Afrin halkına binlerce Türkçe ve Kürtçe meali olan Kuran-ı Kerim gönderecek.

Cinderesi’nde hasar gören 3 caminin hasar tespit çalışmaları Vakıf tarafından tamamlanırken önümüzdeki günlerde tadilatına başlanması planlanıyor. Afrin’de bulunan diğer camilerin keşifleri de Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte tamamlanarak bölgede dini hayatın da hızla normale dönmesi sağlanacak.