24 Haziran seçimleriyle ilgili adaylar belli olup, kampanyalara start verilmişken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün parti grubundaki konuşmasındaki ifadeleri bir sosyal medya kampanyasında karşılık buldu. AK Parti'den de bu mesajlara tepki geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Şayet bir gün milletimizi 'Tamam' derse, ancak o zaman biz kenara çekiliriz" sözlerinin ardından Twitter'da "Tamam" etiketiyle 2 milyona yakın mesaj paylaşıldı. Etiket Türkiye ve dünya listesinde "TT" oldu, yani en üst sırada yer aldı. "Tamam" etiketiyle mesaj paylaşanlar arasında CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile HDP'nin eski Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş da yer aldı.

Çok sayıda siyasetçinin de bu etiketle paylaştığı mesajların yanı sıra, Yüzüklerin Efendisi filmindeki Frodo karakteriyle tanınan Elijah Wood gibi ünlüyabancı simalar da bu etiketle mesaj attı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu Twitter hesabından, "24 Haziran’da bu iş T A M A M"; CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Vakit TAMAM!"; İYİ Parti lideri Akşener, "Göklerden gelen bir T A M A M vardır..."; Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu ise, "T A M A M İnşallah!"; hapiste bulunan HDP'nin Cumhurbaşkanı Demirtaş'ın Twitter hesabından ise, "Ketılda arıza vardı, onun için geciktim. T A M A M" yazdı.

CHP'nin adayı Muharrem İnce, kampanya sloganını bile "Artık Tamam" olarak belirleyerek, bu şekilde hazırlanmış bir kampanya afişini sosyal medyahesabından paylaştı.

Sosyal medyada kampanya halini alan bu mesajlara AK Parti'den de tepki geldi. AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, yine Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanımıza FETÖ’nün, PKK’nın ve küresel efendilerinin neden düşman olduğunu biliyoruz. Mesela Twitter’da TAMAM başlığını ele alalım twitlerin çoğu FETÖ’ nün ve PKK’nın etkin olduğu ülkelerden atılıyor.Çoğu bot hesaplar.Yunanistan’ı da anlayabiliriz. Ya içerdekiler. Muhalefeti itham altında bırakmak gibi bir kastım asla söz konusu olamaz ama muhalefetin Cumhurbaşkanımıza düşmanca saldıran Türkiyekarşıtı güçlerle dilini, söylemini ayrıştırması gerekmez mi? Sandığın ne anlama geldiğini anlamayan klavye kahramanları, 24 Haziran gecesi görüşürüz."