AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK gündemine ilişkin yaptığı açıklamada, "(Suriye'de) Rejimin saldırganlığına bahane üretecek herhangi bir zemin olmadığını net bir şekilde ortaya koymak isteriz." ifadelerini kullandı.

"SURİYE SURİYELİLERİNDİR"

Çelik, "Suriye Esed'in şahsi malı mıdır, Suriye Suriyelilerin midir? Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana siyasete sahip olan bize göre Suriye Suriyelilerindir." dedi.

"YUNANİSTAN'IN GÖÇMENLERE YAPTIĞI İNSANLIK DIŞIDIR"

Ömer Çelik, "Yunanistan'ın göçmenlere gaz bombası atması, bir göçmeni öldürmesi ve onların üzerine ses bombası atması insanlık dışı bir yaklaşımdır." şeklinde konuştu.

MECLİS'TE İDLİB OTURUMU

Ömer Çelik harekatla ilgili "Cumhurbaşkanı Erdoğan adına ilgili bakan Meclis'e bilgi verecektir." dedi.

Ömer Çelik'in açıklamalarından önemli satır başları;

- Bahar Kalkanı Harekatı ile sınırlarımızda oluşturulmaya çalışılan terör devletinin ve insani dramın önüne geçeceğiz.

- Ortaya çıkan bu saldırganlık karşısında en üst düzeyde meşru müdafaa hakkımızı kullanarak en sert cevap rejim unsurlarına verilmiştir, verilmeye devam edecektir.

- (Suriye'de) Rejimin saldırganlığına bahane üretecek herhangi bir zemin olmadığını net bir şekilde ortaya koymak isteriz.

- (Bahar Kalkanı Harekatı) Milli güvenliğimizi korumak için buna mecburuz... Bunu yapmasaydık kentlerimize bombalar düşecekti!

- Türkiye'nin daha fazla mülteci taşıyacak imkanı yok.

- Ülkemizden kimseyi zorla göndermiyoruz ama zorla da tutmayacağız

- Rejimin imza attığı katliamlar neticesinde bu sürede 1500 masum insan hayatını kaybetmiştir. Rejimin kendi halkının bir kesimine yönelik olarak soykırımvari bir tavır içinde olduğu çok açıkça görülmektedir.

- Yunanistan son derece basiretsiz davranıyor. Yunanistan NATO üzerinden Türkiye'ye siyasi şantaj yapıyor.

- (Suriye'de) Rejimin saldırganlığına bahane üretecek herhangi bir zemin olmadığını net bir şekilde ortaya koymak isteriz.

- Güvenli bölgenin oluşturulmaması, müttefiklerimizin mükellefiyetlerini yerine getirmemesi, 4 milyon insanın zulme maruz kalmasına neden oldu.